HandigWerk

Tips voor een geslaagde sollicitatie

0

Breekt het koude zweet je al uit bij de gedachte aan je komende sollicitatiegesprek? Bang dat je de verkeerde dingen zal zeggen, ondermaats zal scoren op je testen of dat je okselvijvers zal hebben? Haal diep adem en pas onze beste tips toe voor een succesvolle sollicitatie!

Bereid je voor op lastige vragen

Waar zie jij jezelf binnen 5 jaar? Wat zijn jouw negatieve eigenschappen? Op welke verwezenlijking ben je het meest trots en hoe heb je dat klaargespeeld? Je kan vast nog wel tientallen vragen bedenken die jou stress bezorgen. Noteer alle lastige vragen die je net niet wil krijgen en denk na over mogelijke antwoorden. Door jezelf goed voor te bereiden op zulke vragen, voorkom je dat je op het gesprek zelf met je mond vol tanden zal staan.

Leer het bedrijf kennen

Yes! Je vond de vacature van je dromen en kan niet wachten om die job in de wacht te slepen. Alleen … je weet niets over het bedrijf. Eén van de meest gestelde vragen op een sollicitatiegesprek is ‘Waarom wil je graag voor ons werken?’. Wees goed voorbereid en verdiep jezelf in het bedrijf. Bezoek op voorhand de website en zoek zoveel mogelijk informatie op over het bedrijf, de producten die ze verkopen of de diensten die ze aanbieden. Bekijk ook hun Instagram-, Facebook- en LinkedIn-profiel. Dit geeft jou meteen ook een goed beeld van het bedrijf en de cultuur.

Dress to impress

In het gezegde ‘de kleren maken de man’ schuilt veel waarheid. Zo is het een gegeven dat je je beter voelt in kleren die je mooi vindt of die je een betere uitstraling geven. Daarom is het heel belangrijk dat je de juiste kleren draagt tijdens een sollicitatiegesprek. Draag niet gewoon kledij waarin je je goed voelt maar kies een outfit waarin je je super zelfzeker voelt. Met een ‘ik kan de wereld aan’-uitstraling blaas jij de recruiter vast van zijn sokken. Hou je sweatpants en je hoodie dus voor een avondje Netflix op de bank en draag je meest fabuleuze outfit ever! Haal dus snel je iconische prada tas uit de kast en draag je meest sexy lingerie! Want ook krijgen ze die niet te zien, dat boost ook ongetwijfeld je zelfvertrouwen!

Wees op tijd

Te laat komen op een gesprek is echt een no go! Calculeer eventuele files in in je reistijd. Of neem een trein of bus vroeger. Stippel op voorhand je route uit en sla zeker het nummer van de recruiter op in je smartphone. Ben je alsnog te laat, dan kan je hem of haar tenminste tijdig verwittigen!

iPad: je ideale vriend op vakantie

Previous article

Je baby in douche of bad? Zo doe je dat!

Next article