Handig

Je baby in douche of bad? Zo doe je dat!

0

Je baby’s eerste badje is best spannend en je vraagt je misschien af hoe vaak je je kleine spruit in bad moet stoppen. Gaat ie mee in het grote bad of koop je toch liever een babybadje? Met je newborn badderen is een moment van rust, verbinding en plezier. Je leest er alles over in dit artikel.

Hoe vaak in bad?

Een pasgeboren baby’tje is bedekt met vernix, een beschermend laagje huidsmeer dat al in de baarmoeder aanwezig is. Het is een smeersel van vetten, water en eiwitten en heeft heel wat functies zowel tijdens de zwangerschap als tijdens de bevalling en de dagen erna. Een baby’tje meteen na de geboorte wassen is dus geen goed idee. De meeste ouders kiezen ervoor om enkele dagen of soms wel een week of langer te wachten voor hun kindje in badje gaat.

Ga zeepvrij

Gebruik altijd een zachte wasgel speciaal voor de allerkleinsten. Lees de ingrediënten en check de samenstelling. De tere huid van je baby’tje neemt heel veel op. Producten met onnatuurlijke ingrediënten zoals parabenen, kleur- en geurstoffen laat je het best achterwege. Beval je in het ziekenhuis? Vraag dan advies aan de verpleegkundige of vroedvrouw. Ook je kraamhulp kan je helpen bij al je vragen over baby’s badtijd.

Speelgoed

Badtijd is speeltijd! Kleurrijke drijvende eendjes en foamfiguurtjes die als ze nat worden blijven plakken op de douchewanden of de badrand zijn een leuk hebbeding. Ook een washandje en een lege fles shampoo zijn prima om je kindje bezig te houden in het water. Maar het is natuurlijk het allerleukste wanneer mama of papa mee in bad gaat! Zo kunnen jullie genieten van een momentje van heerlijk samen zijn.

Temperatuur

Ben jij zelf een kreeft onder douche? Let er dan zeker op dat het badwater niet te warm is. Een temperatuur van 37 graden is ideaal. Heb je thuis geen bad maar een douchecabine? Dan kan een douche samen ook prima. Of wat denk je van een tummytub? Het design van dit badje is zo ontworpen om je baby het gevoel te geven dat hij in de baarmoeder zit. Bij het ene kindje al een groter succes dan het andere. Is je baby nogal beweeglijk tijdens het badderen, dan is de tummytub misschien net iets minder geschikt.

 

Tips voor een geslaagde sollicitatie

Previous article

Tips voor het kopen van kantoormeubelen

Next article