HandigWerk

Tips voor een prettige thuiswerkplek

0

Momenteel werken veel van ons thuis. Soms kan het lastig zijn om de concentratie vast te houden en effectief te werken. Met je laptop op de bank, in de tuin of aan de keukentafel is nog leuk in de eerste week. Maar hoe creëer je een écht prettige werkplek waar je het de komende weken nog goed kan volhouden? Dit is waar je op moet letten.

Ruim op

Rommel in huis kan voor veel afleiding zorgen. Daarom is het verstandig om te beginnen met een uitgebreide schoonmaak. Zorg dat onnodige of afleidende spullen uit het zicht staan en houd het werkbureau zo leeg mogelijk. Leg hierop alleen de spullen die je nodig hebt voor werk. In een schone en opgeruimde ruimte kun je meestal beter werken.

Voldoende licht

Over het algemeen krijg je veel energie van (zon)licht. Dit heeft een positieve invloed op jouw werkeffectiviteit. Zorg dus voor een plek met veel lichtinval. Heb je wel eens gedacht aan goedkope gordijnen zoals een glasgordijn of vitrage kant en klaar? Dit is ideaal om lichtinval op elk moment van de dag te kunnen bepalen. Naast dat het veel privacy geeft, komt dit ook ten goede aan de concentratie. Je kunt namelijk moeilijker naar buiten kijken en wordt daardoor minder snel afgeleid.

Goede stoel

Zeker niet onbelangrijk: een goede stoel. Je zithouding is ook als je thuiswerkt belangrijk. Zeker nu je voor langere tijd vanuit huis werkt. Een onjuiste zithouding kan rug- en nekklachten veroorzaken. Zorg daarom voor een stoel die goed zit en die je kunt verstellen. Zo kun je deze aanpassen aan de hoogte van de tafel.

Beperk geluid

Muziek kan veel rust geven en de concentratie bevorderen, maar het kan ook zorgen voor afleiding. Vind je het prettig om te werken met muziek aan? Kies dan voor neutrale muziek en houd het volume laag. Vermijd ook radiozenders waar veel gepraat wordt.

5 Manieren om in zomer koel in de tuin te zitten

Previous article

Dit zijn de vetste gadgets voor je elektrische scooter

Next article