Handig

5 Manieren om in zomer koel in de tuin te zitten

0

Door de komst van het Coronavirus zijn heel wat levens van Belgen omgegooid. Dat we nu in een 1,5 meter samenleving leven is voor de meeste mensen al wennen, maar dat er volledige reizen, verhuizingen of banen gecanceld zijn, bezorgt velen toch behoorlijk wat hoofdpijn. Hoewel er tijdens het begin van de globale pandemie nog behoorlijk wat hoop was dat het in de zomer wel weer mogelijk zou zijn om af te reizen naar buurlanden zoals Frankrijk, Nederland of Duitsland, is ook deze hoop steeds meer verdwenen. Frankrijk heeft al aangegeven eigenlijk geen buitenlandse toeristen meer te willen ontvangen. Goed, er is vrijwel geen beter moment dan nu om tips te krijgen over hoe we de zomer in België zo goed mogelijk kunnen doorkomen. Daarom bespreken we dit artikel vijf manier en om de zomer koel in je eigen tuin door te kunnen brengen. Enjoy!

Koele drankjes

Er is weinig zo heerlijk verkoelend als een koud drankje. Maak bijvoorbeeld heerlijk water met schijfjes citroen, takjes munt en genoeg ijsklontjes. Ook leuk om zelf te maken: ijsblokjes met framboos en prosecco erin. Feestelijk én lekker! Bij veel winkels zijn er voor zachte prijzen mobiele koelboxen verkrijgbaar, zodat je ook in de tuin kunt genieten van gekoelde drankjes. Vind je het onnodig om direct een koelbox aan te schaffen, denk dan eens aan een koeltas. Deze houdt koude drankjes zonder moeite ook echt koud.

Zonwering

Schaduw biedt natuurlijk op een heel gemakkelijke manier veel verkoeling. Daarom is de toevoeging van een parasol of veranda zonwering in je tuin een heel makkelijke en toch leuke manier om jezelf wat verkoeling te bieden. De meeste parasols zien er namelijk ook nog eens ontzettend leuk uit en zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar in veel verschillende vrolijke kleurtjes of met kwastjes aan de zijkant. Staat dus ook nog eens ontzettend gezellig en geeft meteen een vakantiegevoel.

Overdekte veranda

Het allerfijnste aan zomeravonden is wanneer je ook ’s avonds laat nog in de tuin kunt genieten zonder het koud te krijgen. Een perfecte optie om windstil en overdekt in je tuin te kunnen zitten. Dat kun je bijvoorbeeld doen door gebruik te maken van schuifpuien. Die kun je kennen als glazen deuren in een huis, maar zijn onder tuinspecialisten ook bekend als een constructie van glaspanelen die de mogelijkheid hebben om zich afzonderlijk van elkaar te bewegen. Een hele fijne manier om toch overdekt in de tuin te kunnen zitten, dus.

blauwe lucht, boom, gazon

Ventilator

Een ventilator is natuurlijk een hele makkelijke manier om jezelf snel te kunnen verkoelen. Wist je dat er zelfs mini ventilatortjes op de markt zijn die je in je telefoon kunt stoppen, deze zo zichzelf opladen en daardoor vanaf je telefoon frisse lucht in je gezicht kunnen blazen? Echt een aanrader, ook omdat je ze zo meeneemt in je tas.

Houd ramen en gordijnen dicht

Hoewel de tuin lekker zonnig mag zijn in de zomer, is het wel zo fijn al je huis een beetje koel kan blijven. Dit bereik je het gemakkelijkst door ramen en deuren overdag dicht te houden. Ja, echt volledig. Hoewel het een beetje donker kan zijn in huis, is dit wel dé manier om verkoeling te houden binnenshuis. De zon verwarmt nou eenmaal heel gemakkelijk en snel, en het dichthouden van ramen en deuren blokkeert deze werking.

Must haves voor een inloopkast

Previous article

Tips voor een prettige thuiswerkplek

Next article