TechWerk

Krijg zicht op je bedrijf met deze bedrijfssoftware

0

Elke ondernemer droomt van een efficiënt en slim georganiseerd bedrijf. Ambitieuze en toekomstgerichte ondernemers zetten deze droom om in concrete acties. Zij gaan voor maximale automatisering en integratie van bedrijfsprocessen in hun organisatie.

Een performant CRM-systeem vormt een van de belangrijke bouwstenen in de uitbouw van een rendabele onderneming. En als dergelijke softwareoplossing ook nog eens gekoppeld wordt met slimme boekhoudsoftware, dan rol je de rode loper uit voor accurate ramingen, een hogere productiviteit en boomende omzet- en margecijfers. En uiteraard ook voor extra tevreden medewerkers en klanten.

Waarom je met CRM het verschil maakt

Een CRM-systeem – wat staat voor Customer Relationship Management – helpt je bij het verzamelen, beheren en analyseren van je klantgegevens. Dergelijk systeem biedt je ook ondersteuning voor salesmanagement, integratie met sociale media en een breed scala aan actiegerichte inzichten. Met cloudgebaseerde CRM-software geef je jouw medewerkers maximale mobiliteit en toegang tot apps die de communicatie tussen medewerkers onderling en met klanten naar een hoger niveau tillen.

De troeven van een CRM-systeem

Vandaag genereren bedrijven dagelijks gigantische hoeveelheden gegevens. Anno 2022 is het onbegonnen werk om alle deze data bij te houden en te analyseren via Excelsheets of niet-geconnecteerde media. Een CRM-systeem is speciaal ontwikkeld om dit soort uitdagingen aan te gaan. In het systeem worden alle (relevante) klantgegevens opgeslagen en omgezet in nuttige, actiegerichte inzichten die een bedrijf compleet kunnen veranderen. Iedereen binnen het bedrijf kan dossiers makkelijk bijwerken en toegang tot recente informatie krijgen. En als het systeem cloudgebaseerd is, kan dit overal en op elk verbonden apparaat.

Andere belangrijke voordelen van een CRM-aanpak zijn een grotere efficiëntie tussen medewerkers en afdelingen (met gestroomlijnde processen en informatiestromen) en een optimaal renderende marketingmachine.

Koppeling met slimme boekhoudsoftware

De voordelen van werken met slimme CRM-software zijn duidelijk. Iedereen binnen jouw organisatie werkt met dezelfde informatie, terwijl de kans op fouten minimaal is. En het kan nóg slimmer! Want door het CRM-systeem te koppelen aan slimme software voor de boekhouding, heb je altijd en overal inzicht in actuele financiële cijfers. En kun je als zaakvoerder de beste beslissingen nemen, gebaseerd op betrouwbare data.

 

Het koppelen van een verkoopgericht softwarepakket (CRM) aan je boekhouding is dus een ideale manier om je verkoopproces van order naar factuur goed te kunnen stroomlijnen. Je zorgt voor een efficiënte verwerking van gegevens, voorkomt dubbele gegevens en mogelijke invoerfouten. Het koppelen van deze twee systemen kan echter een complex traject worden als niet duidelijk is hoe het proces precies verloopt.

Boek maximale tijdswinst

Wist je dat een ondernemer gemiddeld 7,5 uur per maand aan administratie verliest? Daar valt dus zeker nog de nodige winst te halen. Want dan worden je heel wat boekhoudtaken uit handen genomen zonder dat je de controle verliest. Je hebt altijd grip op je cijfers, neemt de juiste beslissingen, en houdt tijd over om echt te ondernemen.

Cadeaus om te geven op een housewarming

Previous article

Geen airco op kantoor? Met deze tips hou je het hoofd toch koel

Next article