Handig

Cadeaus om te geven op een housewarming

0

Als je zelf wel eens verhuisd bent, weet je hoe een opluchting het kan zijn wanneer eindelijk alles in je nieuwe woning een plekje heeft gevonden, de laatste muren zijn geverfd en je eindelijk de televisie goed en wel hebt aangesloten. Op het moment dat alles is afgerond is het tijd om dit te vieren, en daarom geven veel mensen een housewarming om hun nieuwe appartement of huis op een feestelijke manier in te kunnen wijden. Als gast van een housewarming kan het echter best een uitdaging zijn om een goed cadeau te kunnen vinden voor jouw vriend(in) of familielid die net een nieuw huis heeft betreden. Wat zijn nou echt leuke cadeaus die ook nog eens praktisch van pas zouden kunnen komen? Wij geven tips.

Cocktailglazen

Een huis inrichten is vaak duur. Ontzettend duur. Dat betekent dat veel mensen de broodnodige dingen prioriteren, maar bezuinigen op de objecten waar ze denken niet zo vaak gebruik van te kunnen maken. De kans is groot dat ze waterglazen en koffie- of thee mokken aanschaffen, maar dat ze niet gelijk investeren in mooie cocktailglazen, zoals een longdrink glas of een martini glas van HCA. Een uitstekende gelegenheid om de nieuwe eigenaren mooie cocktailglazen cadeau te doen, dus.

Een thee set 

Misschien lijkt het wat saai om thee cadeau te doen, maar dat is het absoluut niet wanneer je investeert in een mooie set, inclusief glazen. Zo kun je glaswerk van Pasabahce cadeau doen, wat bijdraagt aan het mediterrane en oosterse gevoel van het drinken van thee. Thee wordt daar echt gezien als een ervaring. 

Spelletjes

Als je iemand een cadeau geeft, is het natuurlijk wel zo fijn dat je weet dat de mensen in kwestie echt blij zijn met het cadeau en hier vaak gebruik van zullen maken. Wanneer je de gastheer of gastvrouw van de housewarming een bordspel cadeau doet, nodig je ze direct om een ontspannen spelletjesavond in hu. Nieuwe woning te hebben – wat een goed begin kan zijn van een mooie periode in hun nieuwe huis.

Huistekening

Voor stellen is het een populair cadeau idee om een foto van jou en je geliefde uit te laten werken tot een (digitaal) kunstwerk. Deze kun je vervolgens laten printen en zo ingelijst aan je liefde cadeau geven. Voor een housewarming zou dit natuurlijk ook kunnen, al draait een housewarming meer om de nieuwe woning dan om het vieren van de liefde (in de meeste gevallen dan). Wat dan een leuke twist op dit cadeau idee zou kunnen zijn, is het laten natekenen van de gevel van het nieuwe huis door een kunstenaar of artiest. Zo weet je zeker dat je de nieuwe bewoners een origineel cadeau geeft wat ze niet snel zullen vergeten.

Katoen voor in de keuken

Als het gaat om stijl of smaak, dan is het vaak best tricky om een goed cadeau uit te kiezen. Hoewel wij het een ontzettend leuk idee vinden om de organisatoren van de housewarming een katoenen schort, tafelkleed en/of placemats in een bepaalde print cadeau te doen, is het in dit geval wel belangrijk dat je hun maak kent. Om zeker te weten dat jouw cadeau bij het interieur past zou je je aan de nieuwe woningeigenaar kunnen vragen of diegene wat beelden van het interieur zou willen delen, zodat je hier rekening mee kunt houden bij het uitzoeken van het cadeau.

10 tips om je verhuis stressvrij te laten verlopen

Previous article

Krijg zicht op je bedrijf met deze bedrijfssoftware

Next article