Internet

10 tips om je verhuis stressvrij te laten verlopen

0

Een verhuis kan een van de meest stressvolle ervaringen van je leven zijn. De gedachte aan het verhuizen van dierbare bezittingen in de laadruimte van een vrachtwagen maakt de meeste mensen erg nerveus. Toch hoeft het geen vreselijke ervaring te zijn. Als je erover nadenkt, moet verhuizen naar je nieuwe huis een leuke gebeurtenis zijn, geen ellendige. Dit zijn 10 dingen die je kan doen om je verhuis zo stressvrij mogelijk te maken.

  1. Zorg ervoor dat je een volledige dekking hebt voor verlies of schade in je verhuiscontract. Als je weet dat je financieel gedekt bent voor eventuele verliezen of schade, neemt dat meteen een grote zorg weg.
  2. Mond-tot-mondreclame is vaak een goede manier om de betere en minder goede verhuisfirma’s te leren kennen. Woon je bijvoorbeeld in Aalst? Zoek het dan niet te ver, en begin je zoektocht eerst naar een verhuisfirma in Aalst die goede recensies heeft. Een lokale verhuisfirma kent meestal goed de buurt, waardoor ze een goede inschatting kunnen van hun benodigdheden. 
  3. Vooruit plannen is van vitaal belang. Controleer dus of je verhuizer de dozen en folie ter beschikking stelt. Zo niet, zorg er dan zo snel mogelijk voor zodat je op je gemak kan inpakken in plaats van je op het laatste moment te haasten.
  4. Begin zo snel mogelijk met inpakken. Pak alles wat je voor de verhuis niet meer nodig hebt zo snel mogelijk in als dat praktisch mogelijk is. Inpakken is een tijdrovende bezigheid, dus als je het over een langere periode uitspreidt, zal je je minder gestrest voelen.
  5. Heb je een leuk huis gekocht in Kortrijk bijvoorbeeld? Maak dan een plattegrond van je nieuwe woning voor de verhuisfirma uit Kortrijk die je hebt gekozen en markeer waar je wil dat ze je meubels neerzetten.
  6. Demonteer het meubilair zo snel mogelijk of reserveer voldoende tijd om dit voor de verhuis te doen, het zal meer tijd in beslag nemen dan je denkt.
  7. Label elke doos met de voorwerpen en de kamer van bestemming. Dit is erg handig wanneer je in je nieuwe woning wil uitpakken.
  8. Markeer duidelijk en zorgvuldig breekbare voorwerpen. Zorg ervoor dat ze als laatste worden ingeladen en dat ze bovenop de zwaardere spullen liggen en niet onderin.
  9. Overlaad dozen niet met zware voorwerpen. Het is beter voor jou en de verhuizers om meer ritten te maken met items die gemakkelijker te dragen zijn dan minder met overmatig zware of ondraagbare dozen.
  10. Vergeet niet om essentiële zaken tot de laatste minuut beschikbaar te houden. Je zal een lekker kopje koffie en wat koekjes gedurende de dag op prijs stellen, dus pak die als allerlaatste in. 

Hoe zorg je voor de juiste verlichting in huis?

Previous article

Cadeaus om te geven op een housewarming

Next article