Handig

Kersttradities: wat zijn die van jou?

0

De bladeren van de bomen beginnen te vallen, de zon gaat steeds wat vroeger onder en de koude kruipt ’s ochtends uit de grond. De herfst en winter komen eraan. Dat betekent ook dat we ons terug klaarmaken voor zalige kerstdagen. Na een erg atypisch kerstfeest in 2020, hopen we om in 2021 onze kersttradities terug uit de kast te halen en te genieten van familie, vrienden en warmte. Wat zijn jouw kersttradities? Nood aan wat inspiratie? Zo maken wij van kerst elk jaar een spetterend feest.

Uitkijken naar het samenzijn

Na een kleiner (of zelfs geen) kerstfeest van vorig jaar, kijken we allemaal dubbel zo dik uit naar het feest van dit jaar. Geniet dus van dit uitkijken en neem het op in je kersttraditie. Zo zijn adventskalenders erg fijne cadeaus voor je gezinsleden: wie houdt van de nieuwste verzorgingsproducten, of wie is meer fan van chocolade? Of wie leest graag elke dag een hoopvolle quote? Met een adventskalender kan iedereen op zijn manier uitkijken naar het samenzijn en sta je elke dag even stil bij het kerstfeest. Een andere leuke manier om naar kerst uit te kijken is ‘elf on the shelf’, een traditie uit de Angelsaksische landen. Heb je kleine kinderen? Verras ze door elke dag een elf popje te verplaatsen. Maak er verstoppertje van of zet ze in de grappigste plekjes met kleine accessoires zoals een koffiekopje of brilletje. Kom je al wat dichter bij Kerst? Laat iedereen dan een kerstfilm kiezen om te kijken in de aanloop naar het kerstfeest. Anastasia, The Holiday, It’s a Wonderful Life en Frozen staan bij ons elk jaar opnieuw op de lijst.

Het hele huis versieren

Natuurlijk wil je ook het hele huis versieren. Maak hier ook een echte activiteit van en probeer het hele gebeuren niet te hard te domineren. Knutsel een sinaasappel slinger, maak samen mooie tekeningen, haal de leukste kerstkaarsjes tevoorschijn en kies één van de mooiste kunstkerstbomen in huis. Verzamel ornamenten uit alle landen waar je al geweest bent, of haal die mooie kristallen kerstballen die je van je tante hebt gekregen van zolder en maak je kerstboom persoonlijker dan ooit. Begin ook op tijd aan kleine, attente en leuke cadeautjes voor onder de kerstboom.

Kerstavond en samenhorigheid

Op kerstavond zijn er natuurlijk ook veel tradities: ga je voor de typische kerstmaaltijd of probeer je dit jaar eens iets nieuws? Nodig misschien ook een oudere buur of alleenstaande collega uit voor een dessertje, want dat is tenslotte waar Kerstmis om draait: samen licht brengen in donkere dagen. Meer dan ooit hebben we uitgekeken naar gewoon bij elkaar zijn, dus doe maar gewoon dat bij kerst: samen zijn. Zo wordt het zeker de mooiste kerst waar we allen naar hebben uitgekeken.

Processen verbeteren? 3 tips!

Previous article

Duurzaam omgaan met je kleding: zo doe je het

Next article