Tech

Is een elektrische auto ideaal voor woon-werkverkeer?

0

Mag je van je werkgever een nieuwe leaseauto uitkiezen? Ben je als ondernemer zoekende naar de juiste mobiliteitsoplossing? Of wil je als werknemer voor je woon-werkverkeer een geschikte auto aanschaffen? In alle gevallen is het verstandig om eens naar een elektrische auto te kijken.

In de afgelopen jaren zijn de elektrische auto’s steeds populairder geworden. Dit komt enerzijds door het duurzame aspect en anderzijds door de maatregelen vanuit de overheid. Er zijn zelfs merken die besloten hebben om alleen nog maar elektrische auto’s te fabriceren.

Steeds betere actieradius

Lange tijd was een veelgehoord argument tegen elektrische auto’s de actieradius. In een elektrische auto van de eerste generatie kon je bijvoorbeeld maar 100 of 200 km op één acculading rijden. Niet ideaal als je bijvoorbeeld veel zakelijke kilometers moet maken.

De actieradius is gelukkig steeds beter geworden. Meer en meer merken hebben geweldige accupakketten ontwikkeld, waarmee veel kilometers op één lading afgelegd kunnen worden.

Is dit belangrijk voor jouw woon-werkverkeer? Dit hangt uiteraard af van de afstand. Moet je bijvoorbeeld 50 kilometer op één dag aan woon-werkverkeer afleggen? Als een elektrische auto een actieradius van 300 kilometer heeft, hoef je in principe maar één keer de auto op te laden. Hoe fijn is dat?

Mogelijk een verplichting

Als je een nieuwe leaseauto uit mag kiezen, krijg je met een autoregeling te maken. In deze regeling staan bepaalde bepalingen. Wat hierbij opvalt, is dat meer en meer bedrijven de bepaling opnemen dat je een elektrische auto móet nemen.

Kom je deze bepaling ook in je autoregeling tegen? Dan moet je dus voor een elektrische auto gaan. Gelukkig zijn er vrij veel modellen waar je op dit moment uit kunt kiezen.

Goed om te weten: met een elektrische auto kun je ook nog van belastingvoordelen profiteren. Hoe dit precies zit, is wel aan verandering onderhevig. De overheid is de regels voortdurend aan het aanpassen.

Meer praktisch gemak

Voor woon-werkverkeer lijkt een elektrische auto ideaal te zijn. Dit heeft puur met het praktische gemak van zo’n auto te maken. Je kunt de auto ’s ochtends alvast voor laten verwarmen. Je hoeft nooit meer brandstof te tanken. Tevens maakt de auto geen geluid. Wel zo prettig als je na een lange werkdag naar huis rijdt.

Een ander pluspunt is het aantal oplaadpunten. In de afgelopen jaren zijn er onwijs veel laadpalen neergezet, waardoor je op veel meer plekken je auto op kunt laden. Het is hierdoor ook niet meer noodzakelijk om thuis een eigen laadpaal te hebben staan. Nee, je kunt prima op talloze openbare plekken je elektrische auto opladen.

Maak de juiste afweging

Is een elektrische auto ideaal voor woon-werkverkeer? Ja, veel mensen vinden van wel. Een elektrische auto biedt veel gemak en is fiscaal in veel gevallen interessant. Bovendien is een elektrische auto, door de zakkende prijzen, steeds beter haalbaar voor veel mensen.

Voor jou is het zaak om de juiste afweging te maken. Kijk hierbij onder meer naar de rijafstanden en de mogelijke regelgeving van je werkgever.

Fietsen voor ouderen: houd je fit en onafhankelijk

Previous article

Hoe maak je je badkamer duurzamer?

Next article