Handig

Hoe maak je je badkamer duurzamer?

0

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Het is dan ook heel interessant om te bekijken op welke manier we daar bewuster mee kunnen omgaan in ons eigen huis. De badkamer is een ruimte waar je veel energie nodig hebt, dus daar kan je ook veel besparen. Als je duurzame beslissingen neemt tenminste. Hieronder vind je enkele tips om er bewuster mee om te gaan.

Water besparen

Heb je een nieuwe wastafel nodig? Dan heb je ongetwijfeld ook een nieuwe kraan nodig! Kies heel verstandig. Er bestaan namelijk een heleboel duurzame en waterbesparende kranen. Het ultieme bewijs dat ze waterbesparend zijn én ondertussen toch goed blijven werken, is het WaterSense label. Als je kraan dat etiket draagt, zit je goed! Dat principe geldt niet alleen bij wastafelkranen, maar uiteraard ook bij douchekranen!

Duurzame materialen

Wanneer je een nieuw badkamer meubel wil kopen, moet je vooral letten op het materiaal waarmee het meubel gemaakt werd. Massief hout is sowieso een duurzame keuze. Het zorgt bovendien voor een natuurlijke en erg mooie uitstraling in je badkamer. Maar ook keramiek of metaal zijn goede én mooie materiaalkeuzes voor een duurzaam badkamermeubel.

Verlichting

In een badkamer is verlichting superbelangrijk. Alleen al om je make-up goed aan te brengen, is het van levensbelang dat je voldoende licht hebt. Niemand wil toekomen op het werk met fond de teint die niet goed uitgesmeerd is bijvoorbeeld. Veel verlichting is dus een must! Kies wel altijd voor ledlampen: die gaan veel langer mee én verbruiken een pak minder dan spaar- of gloeilampen.

Tweedehands

Nieuwe meubels in je badkamer hoeven niet per se gloednieuw te zijn. Je hebt steeds meer keuze uit een mooi tweedehandsaanbod. Ben je al eens in de kringloopwinkel geweest? Wie er op het goede moment binnenstapt, kan heel wat interessante én unieke koopjes op de kop tikken! Maar ook op tweedehandswebsites vind je ongetwijfeld mooie pareltjes. Jij verfrist op die manier je badkamer en die meubels krijgen zo een tweede leven. Alleen maar win-win dus!

Verpakkingsvrije zeep

Plastiek is allesbehalve duurzaam! Daarom moeten we zoveel mogelijk verpakkingsvrije producten kopen. Gelukkig zijn er tegenwoordig heel wat van die producten op de markt. Je hebt zowel shampoo, douchegel en scrub in de vorm van een zeepblok. Het is even wennen in het begin, maar eens je ze gebruikt, kan je niet meer zonder! Ook je tandenborstel hoeft bijvoorbeeld niet meer uit plastiek te bestaan. Koop jij de volgende keer ook een houten borstel?

Is een elektrische auto ideaal voor woon-werkverkeer?

Previous article

Werk slim, niet hard: tips & tricks voor een succesvolle werkdag

Next article