Internet

Hoe kan je het beste personeel werven?

0

Het werven van personeel kan best een behoorlijke uitdaging zijn. Binnen jouw bedrijf heb je het liefst natuurlijk enkel gemotiveerde en talentvolle mensen in het team, maar bij het werven van nieuwe mensen weet je dat van tevoren natuurlijk niet. Je neemt iemand aan en op basis van trial en error kijk je vervolgens of het in de praktijk ook een match gaat zijn. Dat roept voor veel professionals de vraag op: wat is de beste manier om personeel te werven? In dit artikel geven wij tips.

Persoonlijkheidskenmerken

Onderzoek uit de psychologie heeft aangetoond dat bepaalde persoonlijkheidskenmerken bepalend kunnen zijn voor hoe een werknemer gaat presteren binnen het bedrijf. Een bekende persoonlijkheidstrek is ‘Consciëntieusheid’ en doelt op de punctualiteit van een persoon. Als uit een persoonlijkheidstest naar voren komt dat iemand hier hoog op scoort, zal haar, diens of zijn prestatie binnen het bedrijf waarschijnlijk goed zijn. Iemand van tevoren een persoonlijkheidstest laten invullen kan een goede manier zijn om jouw eventuele toekomstige personeel alvast iets beter te leren kennen.

Recruitment bureau

Een recruitment bureau, zoals Ceres recruitment, is erin gespecialiseerd om de juiste mensen te vinden voor jouw functie. Het enige wat jij hoeft te doen is jouw wensen en de gegevens voor de open functie te delen met het recruitmentbureau, en vervolgens doen zij de rest. Wanneer het dan bijvoorbeeld niet klikt met een werknemer, kun je dit weer doorspelen aan het recruitmentbureau en weten zij wat er in de toekomst aangepast moet worden om er wel een succesvolle samenwerking uit te laten komen.

Bepaalde niches

Voor bepaalde niches is het belangrijk dat je ook binnen deze wereld kijkt naar nieuw personeel. In plaat van een open vacature te plaatsen op een algemene website, zou je kunnen kijken of er wellicht een vereniging is van mensen die allemaal al in dezelfde branche werken, en deze vacature bijvoorbeeld alleen daar, beperkt, zou kunnen delen. Wanneer je bijvoorbeeld mensen zoekt voor agri jobs is het bijvoorbeeld veel makkelijker om jouw vacature alleen te delen met mensen in de voedselsector.

Wat je moet weten wanneer je een nieuwe auto wil kopen

Previous article

Welke zetel past bij mijn huis?

Next article