Handig

Het belang van details in de badkamer

0

Details maken het verschil in badkamers. Het is belangrijk dat alles klopt, zo wordt iedere badkamer een droombadkamer. Maar een badkamerontwerp maken dat tot in de kleinste details klopt en past bij jouw persoonlijke wensen en budget is complexer dan je in eerste instantie denkt. Door juist net een andere indeling voor te stellen of te kiezen voor uitgesproken detail zoals zwart plafond. Wij geven je graag een paar tips voor de perfecte droombadkamer!

Stijlvol rookglas

Rookglas geeft een hele andere sfeer in een badkamer. Het is niet alleen voor meer privacy, maar oogt ook heel anders omdat het een donker getint stuk glas is. Rookglas is in opkomst. Het is glas met een donkere tint en geeft een bijzonder effect in de badkamer. Het is in theorie helder glas, al is het in de praktijk toch moeilijker om er doorheen te kijken.  Bovendien zorgt het donkere rookglas voor een mooie stoere uitstraling dat bijvoorbeeld perfect past in een industriële badkamer.

De radiator die gezien mag worden

We zien steeds vaker dat er gekozen wordt voor prachtige designradiatoren. Een radiator zorgt niet alleen voor verwarming maar met een mooi design kan het perfect aansluiten op de badkamerstijl. Naast de traditionele CV aansluitingen zijn sommige modellen tevens leverbaar als mix-, of elektrische uitvoeringen. Daarom zien we steeds vaker luxe toevoegingen en mooie eyecatchers in de badkamer, waaronder de prachtige designradiatoren. Deze zijn niet alleen functioneel als warmtebron voor jezelf en om je handdoeken en kleding aan op te drogen, maar dienen ook als aankleding.

De kraan als eyecatcher

Een kraan is meer dan een gebruiksobject. Dat ook een kraan als stijlelement kan worden toegevoegd aan je badkamer blijkt des te meer wanneer je de kranen van  bekijkt. De verschillende ontwerpen passen feilloos in iedere badkamer. Ze creëren een eenheid tussen functie en ontwerp en komen helemaal tot leven in jouw badkamer. Er zijn zelfs kranen met een marmeren- of houten afwerking. Perfect voor een onderscheidende detail in een badkamer. En hou je meer van kranen met een kleur? Ook dan zijn er mogelijkheden genoeg. Wist je dat er ook bijzondere vrijstaande kranen zijn? Die plaats je op de badkamervloer in plaats van naast de wasbak. Dat is pas een design statement in je badkamer!

Tegelprofielen

Als je de mooiste tegels voor je badkamer hebt uitgezocht, wil je ook dat de tegels perfect worden afgewerkt. Tegelprofielen zorgen voor een nette afsluiting van de randen van de tegels en bieden een goede stootvaste bescherming van de buitenhoeken. De tegelprofielen zijn er in allerlei materialen. Denk daarbij aan kunststof, aluminium, aluminium met kleurcoating, aluminium bruut mat geanodiseerd, aluminium structuur-gecoat, aluminium geborsteld, roestvast staal, roestvast staal geborsteld en messing. Dankzij de verschillende kleuren en varianten zijn er veel combinaties mogelijk waardoor er stijlvolle accenten kunnen worden gemaakt. Voor elke tegel en badkamerstijl is wel een mooi bijpassend profiel te vinden.

Persoonlijke advies

Nieuwsgierig geworden welke details het verschil maken in jouw badkamer? Maak een vrijblijvend adviesgesprek in een van onze winkels.  Onze adviseurs staan klaar voor passend advies en helpen wij je vrijblijvend op weg. De keuzes die tijdens een adviesgesprek worden gemaakt worden omgezet in een 3D-ontwerp. Zo kan je goed zien wat de mogelijkheden van de badkamer zijn.

Wat is content marketing en hoe werkt dat?

Previous article

Hoe werkt een IP beveiligingscamera?

Next article