Werk

Help jouw bedrijf groeien door bezoekersregistratie en people counting 

0

Als je een bedrijf opstart wil je graag dat dit succes kent en dat je er mee vooruit gaat. Op allerlei manieren kan je investeringen doen in het bedrijf om hier voor te zorgen. Dankzij de moderne technologie van tegenwoordig is er heel wat mogelijk om te groeien en bovendien inzicht te krijgen in bepaalde zaken binnen jouw bedrijf. 

Goed onthaal is uiterst belangrijk 

Stel het je even voor, je komt een bedrijf binnen en wacht aan het onthaal. De desk is onbemand en je moet wachten alvorens je jezelf kan aanmelden. Dit geeft niet meteen een goede indruk als bedrijf. Wanneer je zelf een bedrijf runt, is dit een situatie die je wil vermijden voor jouw bezoekers. Het kan nu eenmaal altijd zijn dat de receptionist(e) even niet aanwezig is aan de desk. Daarom kan je overwegen om te werken met een eenvoudig systeem voor bezoekersregistratie. Dankzij zo’n systeem kan jij bezoekers op een correcte manier onthalen. 

Tal van mogelijkheden 

Er zijn tal van mogelijkheden om aan goede bezoekersregistratie te doen op een elektronische en innovatieve manier. Zo zijn er onder andere bezoekersschermen met speciaal uitgeruste software, waarop je bezoekers zichzelf kunnen aanmelden of registreren. Dit kan dan ook nog eens op allerlei manieren zoals met badgeprinting, QR-scanning of zelfs gezichtsherkenning. Er zijn heel wat mogelijkheden en vaak kan je de software uitbreiden, zodat deze helemaal past binnen de sfeer van jouw bedrijf. Het oogt niet alleen zeer professioneel, het is ook gemakkelijk en snel en er hoeft niet altijd iemand aan de receptie aanwezig te zijn!

Klanten analyseren 

Nog een situatie die niet goed is voor jouw bedrijf: een klant komt jouw winkel binnen en gaat na enige tijd de deur weer uit zonder aankopen. Op dat moment is het gissen waarom je klant geen aankopen heeft gedaan. Zo mis je heel wat inkomsten en daar moet verandering in komen. Dit kan dankzij een uitgerust systeem voor people counting. Hiermee tel je niet alleen de mensen die op dat moment in jouw winkel aanwezig zijn, het is ook mogelijk om het gedrag van de klanten te analyseren. 

Veel functionaliteiten 

People counting biedt heel wat functionaliteiten. Het systeem kan meten hoeveel tijd klanten spenderen in de winkel of het telt de mensen die enkel maar aan het raam passeren en niet binnenkomen. Je kan er ook mee meten hoeveel klanten effectief terugkomen en hoeveel klanten ook andere vestigingen gaan bezoeken. Dit systeem is ideaal om te berekenen hoeveel omzet er is tegenover het aantal bezoekers. Wanneer je dat weet kan je gaan brainstormen over wat er moet veranderen binnen jouw bedrijf of winkel! 

5 tips bij het aanschaffen van gordijnen

Previous article

Zo hoef je je niet eenzaam te voelen in coronatijd

Next article