Internet

Een computerbril: wat is het precies?

0

Heb je last van vermoeide ogen of wazig zicht tijdens het werken achter de computer. Een computerbril kan je helpen bij het optimaliseren van jouw werk achter de computer. In dit artikel vertellen we je er meer over.

Het kan heel vervelend zijn om met vermoeide ogen achter de computer te zitten. Soms ligt het aan de instellingen van de helderheid, maar vaak zijn het gewoon je ogen. Na verloop van tijd zullen ze zich gaan irriteren aan het heldere licht. Dat is het moment dat je beter een computerbril kan gaan dragen.

Waarom het werken achter een computerscherm slecht voor je ogen is?

Wist je dat je vaak heel onbewust lange tijden per dag aan het turen bent naar een beeldscherm. Dit kan zorgen voor branderige en pijnlijke ogen. Tel daarbij dat je last krijgt van je rug door een onhandige houding en de kans is groot dat je binnenkort met klachten thuis zit. Neem daarom goede maatregelen zoals een computerbril om te voorkomen dat je ogen schade oplopen.

Vroeger werd er misschien weleens gezegd: je krijgt vierkante ogen van het kijken naar zo’n schermpje. Nu is het niet letterlijk zo dat je vierkante ogen krijgt, maar het is zeker niet goed voor je ogen om naar een helder scherm te kijken. Onderzoeken hebben uitgewezen dat je er vooral rusteloos van raakt. Dit wil je dus zien te voorkomen.

Wanneer draag ik een computerbril?

Eigenlijk is het beter voor iedereen die langdurig achter de computer zit om een computerbril te dragen. Echter doen veel dit niet. Wanneer je vaak zit te turen naar het scherm of soms niet helemaal scherp meer ziet wordt het tijd om een computerbril te halen. Ook is het natuurlijk goed om af en toe even weg te stappen van je computer en andere dingen te gaan.

Waar is een computerbril van gemaakt?

De glazen van een computerbril zijn zo geslepen dat ze je scherp en breed zicht geven. Vaak hebben ze licht blauwe glazen die ervoor zorgen dat het licht minder vel binnenkomt. Dit zijn computerbrillen met blueblock filter. Deze elimineren dus veel LED-licht, reflecties en flikkeringen.

Meer weten over gezond werken achter de computer? Lees dit artikel!

Duurzaam omgaan met je kleding: zo doe je het

Previous article

Nieuwe badkamer; Heb je hier al aan gedacht?

Next article