Handig

Nieuwe badkamer; Heb je hier al aan gedacht?

0

Veel mensen staan te stuiteren bij het idee dat ze (een deel van) hun huis kunnen herinrichten. Soms begint het na enige tijd weer te borrelen om weer wat vernieuwing toe te passen zodat je optimaal genieten van jouw woning en de inrichting. Ook mensen die net gaan verhuizen naar een nieuw huis staan vaak voor de keus of ze de badkamer zullen aanpakken of niet. Twijfel je wat je met de badkamer moet doen, dan geven we je in dit artikel een aantal ideeën badkamer – voor iedereen die wel wat extra inspiratie kan gebruiken!

Materialen in de badkamer

 Sommige materialen staan heel goed in de badkamer, terwijl andere het niet zo goed doen. Het is onder de meeste mensen wel bekend dat hout niet heel geschikt is om in de badkamer te gebruiken. Wanneer het in contact komt met water (waarvan de kans groot is in een badkamer), dan kan het hout uitzetten en/of van vorm veranderen. Ook zou je misschien niet verwachten dat behang geschikt is in de badkamer, maar in sommige gevallen kan het dat wel zijn. Tegenwoordig bestaat er namelijk ook waterafstotend behang, wat betekent dat dit behang heel geschikt is voor in de badkamer.

 Opbergruimte

 Hoewel een hele cleane badkamer ontzettend mooi staat, is het onvermijdelijk dat je er ook dingen in moet gaan opbergen. Denk aan beauty– en toiletspullen, maar ook handdoeken en reinigingsproducten zoals watjes. Daarom is het heel belangrijk om in een badkamer ook voldoende opbergruimte te hebben. De meest geliefde blek voor opbergruimte in de badkamers is een ruimte onder wastafel, maar een verticale kast wordt ook vaak gebruikt.

white ceramic sink with stainless steel faucet

Een wc: binnen of buiten de badkamer?

 Ben je op zoek naar wc inspiratie, dan is het eerst verstandig om te overwegen wáár je de wc precies wil plaatsen. Een discussie door veel interieurontwerpers voeren is of de wc binnen of buiten de badkamer hoort. Het voordeel van een wc binnen de badkamer plaatsen is dat je in een warme en gezellige omgeving zit waar je op je gemak je behoefte kunt doen. Echter kan het zijn, wanneer je met huisgenoten woont, dat je andere mensen ophoudt en zij misschien ook de badkamer in moeten, waardoor je moet opschieten.

Trends in de badkamer

Wie regelmatig Kopen Zonder Kijken volgt, weet dat er bepaalde trends inde badkamer zijn die styliste Roos keer op keer laat terugkomen. Denk bijvoorbeeld aan een grote ronde spiegel in het midden van de badkamer met indirecte verlichting rondom. Ook doet groen in de badkamer het goed, zowel op de muren als in de vorm van planten. Daarnaast zie je steeds meer gebruik van zwart staal (bijvoorbeeld in deuren of kranen), maar ook gouden kranen zijn een echte trend. Groen is in 2021 echt een trendkleur in woningen. Een witte badkamer zie je sowieso veel minder de laatste jaren, omdat de badkamer veel donkerder mag. Dit geeft de uitstraling van een luxe hotel.

Slimme features

Je zou er over na kunnen denken om de badkamer uit te rusten met een paar slimme accessoires, zoals een smart douche. Hierbij kun je de douche bedienen vanaf een elektrisch schermpje en is het vaak ook mogelijk om radio te luisteren. In sommige gevallen kun je zelfs je favoriete series kijken vanaf dit digitale scherm. Ook kun je slimme sensorlampen in de badkamer bevestigen, die gelijk aanspringen wanneer je de badkamer binnenstapt. Zo hoef je nooit meer in het donker te zoeken naar het lichtknopje.

Een computerbril: wat is het precies?

Previous article

iPhone X vs. iPhone 8: dit is de beste koop!

Next article