Internet

Belangrijkste Led Innovaties & Trends in 2020

0

Led verlichting verovert de afgelopen jaren onze woonkamers. Maar ook op kantoor wordt er steeds meer gewerkt met led verlichting. Het is tenslotte veel duurzamer dan alternatieven als gloeilampen en TL-verlichting. En dankzij innovaties bieden led lampen niet alleen meer het ongezellige, koele licht. Maar wat is er op het gebied van led nu écht nieuw in 2020?

Led is óveral

Waar led al jaren de huiskamers verovert, zijn veel bedrijven nog terughoudend. Dat heeft vooral te maken met de aanschafkosten, die liggen voor led vaak een stuk hoger dan voor conventionele verlichting. Maar, daarvoor krijg je wel veel minder energieverbruik en een langere levensduur. Op langere termijn verdient die investering zich dus wel terug.

Reden te meer dat steeds meer bedrijven toch overstappen op led is omdat in steeds meer vormen beschikbaar komt. Zoals een led paneel voor op kantoor, dat perfect in systeemplafonds geïntegreerd kan worden. Bijkomend voordeel is dat dit gemakkelijk gemonteerd kan worden, dat scheelt nog tijd ook.

Compacte armaturen

Voorheen waren led lampen lelijk, met grote armaturen. Door nieuwe technieken worden die armaturen steeds kleiner en passen ze steeds vaker in een lamp die bijvoorbeeld lijkt op een ouderwetse gloeilamp. Hierdoor is er voor elke toepassing voortaan wel een lamp te vinden die ook nog eens mooi binnen het interieur past, en daarnaast dus duurzaam is.

Slimme led verlichting

We zien het al een aantal jaren opkomen, maar deze trend zet zich ook in 2020 gewoon door: slimme led verlichting. Deze bedien je bijvoorbeeld met een app op je smartphone, waardoor lichtknoppen verleden tijd zijn. Bovendien heb je geen tijdschakelaar meer nodig, je stelt gewoon een schema in, of zet lampen op afstand aan of uit.

Daarnaast kun je met connected led lampen steeds een nieuwe sfeer creëren. En dat is meteen de volgende trend: verlichting is uniek en persoonlijk. En die stem je dus vanaf nu ook af op de situatie. Bijvoorbeeld in de badkamer: een zacht licht voor als je lekker in bad ligt te relaxen, en feller licht voor wanneer je je make-up doet. En een nachtlampje voor wanneer je in de nacht het toilet bezoekt. De mogelijkheden zijn eindeloos, vandaar dat wij deze trend niet snel zien verdwijnen.

Bitcoin en cryptocurrency steeds vaker gebruikt door jongeren

Previous article

Amerikaanse Netflix kijken in België

Next article