Nieuws

Belangrijke feitjes over de horlogemarkt in 2024

0

Als we kijken naar het geheel van de horlogemarkt, en dan voornamelijk de luxe tak van sport, dan hebben we in 2022 een flinke stijging gezien qua prijzen en een stabilisatie van de prijzen in 2023, ondanks dat de retailprijzen flink zijn gestegen in de laatste 18 maanden. Wat gaat er gebeuren met de prijzen in 2024?

Uitleg over de markt

Goed om te weten: op de markt van luxe horloges heb je de zogeheten retailprijzen, dat zijn de prijzen die je als consument betaalt zodra je een horloge aanschaft bij de officiële verkooppunten. Misschien ben je bekend met de markt en weet je dat het vrijwel onmogelijk is om een horloge te bemachtigen van de lokale verkooppunten. En dan treedt de markt in werking: op de markt zie je dat er hogere bedragen worden betaald voor horloges waarbij een schaarste is, dat is een simpele les economie. En daar zijn juist de laatste jaren wat wijzigingen in geweest, wat leuk is om te lezen.

Allereerst hebben producenten van bijvoorbeeld Omega, Cartier, Rolex en Breitling hun retailprijzen flink verhoogd in de afgelopen 18 maanden, waardoor je zou verwachten dat de prijzen op de markt ook flink zijn gaan stijgen: niets is minder waar. Door een gezonde correctie in de markt zie je dat de prijzen van de markt en de prijzen van de officiële verkooppunten steeds dichter tegen elkaar aan komen te liggen. En dat biedt kansen als consument om dus snel het horloge van je dromen te bemachtigen, zonder dat je al te veel premium hoeft te betalen.

Verdere stijging in 2024

In 2024 kunnen we een aantal dingen verwachten: een reeks gloednieuwe modellen bij de grootste beurs in horlogewereld in maart, maar ook een flinke prijsstijging kunnen we verwachten van de officiële verkooppunten van producten van IWC, Rolex, Breitling, Cartier, Omega en een verrassing: Jaeger-LeCoultre. Ga uit van een stijging van zo’n 4 tot 6%, zeker gezien de inflatie die we gekend hebben de afgelopen maanden. En dat kan interessant zijn om nu alvast in te stappen, vlak voordat die prijzen weer flink omhoog gaan.

Coole extra’s voor uw evenementen

Previous article

5 x Essentiële tips voor het inrichten van een gezellige thuiskantoor

Next article