Handig

5 x Essentiële tips voor het inrichten van een gezellige thuiskantoor

0

Wanneer je regelmatig vanuit huis werkt, is het prettig als je een fijne thuiskantoor hebt. Je brengt immers een aanzienlijke hoeveelheid uren per week door in deze ruimte, en het is vooral ook belangrijk dat het een plek is waar je je op je gemak voelt. Want hoe fijner jij je voelt, hoe beter je werkprestaties! Kan jij wel wat hulp gebruiken bij de inrichting van je kantoor, lees dan snel verder.

Voeg een accentkleuren toe aan de ruimte

Een aantal accentkleuren in je interieur kunnen zorgen voor meer karakter en persoonlijkheid. Ook in een thuiskantoor mag je best voor wat kleur kiezen. Kies voor een kleur die je aanspreekt of ga voor tinten die een positieve invloed hebben op je productiviteit. Kleuren die heel geschikt zijn voor een thuiskantoor zijn onder andere groen (werkt stressverlagend), oranje (geeft energie) of geel (geeft een positief gevoel). Zorg dat je tenminste één kleur kiest en laat deze tint op verschillende manieren terugkomen, zoals door het gebruik van accessoires, raambekleding of wanddecoratie in deze kleurtint.

Geef sfeer aan de ruimte met de juiste verlichting

Verlichting speelt een belangrijke rol in het bepalen van de sfeer in een ruimte. Een kantoor heeft uiteraard ook functionele verlichting nodig, kies hier inbouwspots voor. Met inbouwspots kun je de ruimte goed verlichten en dit is bij bepaalde werkzaamheden erg handig. Maar breng ook zeker wat sfeer in de ruimte door te kiezen voor warme, zachte verlichting om een gezellige sfeer te creëren. Combineer verschillende lichtbronnen, bijvoorbeeld een aantal inbouwspots, een wandlamp zwart aan de muur en een mooie bureaulamp.

Kies voor functionele én gezellige kantooraccessoires

Functioneel hoeft natuurlijk niet saai te zijn, kies daarom voor kantooraccessoires die niet alleen praktisch zijn, maar ook sfeer geven. Denk bijvoorbeeld aan stijlvolle pennenbakjes, een aantrekkelijk uitziende notitieboek, een leuke prullenbak en een warme vloerkleed voor op de vloer. Met mooie accessoires kun je de ruimte heel eenvoudig een stukje gezelliger maken.

Gebruik planten als sfeermaker

Een beetje natuur naar binnen brengen met een aantal planten in je thuiskantoor is geen slecht idee. Naast het feit dat planten de luchtkwaliteit verbeteren, creëren ze ook een ontspannen en gezellige sfeer en dat is net waar je naar op zoek bent. Combineer verschillende planten en plaats ze in mooie potten of kies voor een aantal hangplanten. Door verschillende soorten planten met elkaar te combineren ontstaat er een levendige sfeer en dit zal vast en zeker zorgen voor de nodige inspiratie.

Maak af met mooie wanddecoratie

Met wanddecoratie aan de muur kun je zorgen dat je thuiskantoor nog net wat meer af voelt. Kies voor een grote poster, een kunstwerk die je aanspreekt of hang foto’s op aan de muur voor een persoonlijke sfeer. Wil je iets unieks aan de muur, kies dan bijvoorbeeld voor een kunstwerk gemaakt van mos, een inspirerende quote, 3D schilderij of een te gekke klok.

Met deze vijf essentiële tips kan je van jouw thuiskantoor een gezellige en inspirerende werkplek maken, waardoor je zeker weten met meer plezier, motivatie en energie je werkzaamheden kunt uitvoeren.

Belangrijke feitjes over de horlogemarkt in 2024

Previous article

Van fjorden tot stranden: de droomreis naar Nieuw-Zeeland met je geliefde

Next article