Handig

Coole extra’s voor uw evenementen

0

Of het nu gaat om een jaarlijkse opendeurdag, een opening van een nieuwe bedrijfseenheid of een feestelijke jubileum van de zaak, wanneer je een evenement organiseert, wil je dat het een schot in de roos is. Zo zullen de genodigden er nog lange tijd met positieve gedachten aan terugdenken wat het imago van je zaak alleen maar ten goede komt. Hierbij enkele tips om dat tikkeltje extra toe te voegen.

The venue

De plaats waar het evenement doorgaat kan in belangrijke mate de beleving van de gasten beïnvloeden. Kies je bijvoorbeeld voor een historisch pand zoals een kasteel of oud klooster, dan treed je onmiddellijk buiten de standaard zaaltjes die vaak weinig indruk nalaten. Kom daarbij eens verrassend uit de hoek door je eigen accommodatie uit te breiden met materiaal via Eurostretchtents.be zodat je een extra gezellige buitenruimte kunt creëren om een leuke activiteit te organiseren. Met de nodige aankleding maak je een uniek gebeuren van je evenement waar er bij een gezellige babbel nieuwe opportuniteiten kunnen ontstaan. Onderschat de kracht niet van een goed georganiseerd evenement om optimaal te netwerken.

Catering

Organiseer je een evenement, dan blijft het aanbieden van een hapje en een drankje een must. ‘Liefde gaat door de maag’ is immers een stelling die altijd overeind blijft en ook in zakelijke context nog altijd een schot in de roos is. Het werken met foodtrucks die de catering verzorgen is intussen een veel voorkomende praktijk. Zorg dus voor foodtrucks met een twist en probeer eens nieuwe variaties die de gasten verrassen. Waarom je bezoekers eens niet actief laten deelnemen aan bijvoorbeeld een workshop om cocktails en/of mocktails te bereiden? Want het is alom geweten: een zelfgemaakt drankje smaakt nog zo lekker. Kies je toch liever voor een klassieke catering, dan is een high-end walking diner met stijlvolle bediening die tot in de puntjes verzorgd is, een goed idee.

Inrichting

Naast de locatie is het inrichten van je feestlocatie essentieel om het event naar een hoger niveau te tillen. Je kunt werken rond een thema en op die manier de sfeer scheppen die je voor ogen hebt. Met de nodige aankleding opent zich een feeërieke wereld of ontstaat een onderdompeling in een bepaalde (muziek)cultuur. Maak de ruimte extra gezellig door gebruik te maken van een stretchtent met zijwanden die de locatie meteen een moderne aanblik geeft. Ga binnenin voor een onderverdeling met knusse zithoekjes en planten als scheiding.

Combineer het geheel met een tentoonstelling van nieuwe producten of het in de kijker zetten van gevoerde of toekomstige campagnes en je legt een mooie connectie tussen je activiteiten en het evenement. Stem de grootte van de infrastructuur af op het verwachte aantal bezoekers zodat de ruimtes gevuld zijn, maar er toch nergens het gevoel ontstaat dat men zich in een menigte bevindt. De unieke locatie, de perfecte aankleding en het juiste eten en drinken zetten de kers op de taart van jouw bedrijfsevenement!

Werk slim, niet hard: tips & tricks voor een succesvolle werkdag

Previous article

Belangrijke feitjes over de horlogemarkt in 2024

Next article