GeldHandigWerk

Auto huren voor je werk, dit moet je weten

0

Steeds vaker huren werkgevers een auto voor een werknemer. Vooral als deze slechts incidenteel op pad moet naar een congres of vergadering elders in het land. Waar moet je bij het huren van een ‘zakelijke’ auto op letten?

Je zit dagenlang op kantoor en je vindt het heerlijk om er af en toe op uit te moeten. Of je nu zelf wel of geen auto hebt, het kan verstandig zijn om juist voor zo’n rit een comfortabele auto te huren. Ofwel zelf, maar steeds vaker doet een werkgever dit.

Met een goede auto ook een goede indruk

Met zo’n comfortabele huurauto rijdt het veilig naar de bestemming, de medewerker komt uitgerust aan voor een lange vergadering of een congres, en in sommige gevallen is de ‘presence’ ook van belang. Een beetje leuke auto is dan geen overbodige luxe.

In Nederland kan een werkgever voor een medewerker op eindeloos veel plekken een auto huren, er is altijd wel een verhuurbedrijf in de buurt. Auto huren Nederland is enorm gemakkelijk.

Financieel is het even opletten

Of het nu gaat om een reis van een dag of van enkele weken, over het huren van een auto voor het werk hoeft veelal geen inkomstenbelasting over de bijtelling betaald te worden. Dan moet de reis wel puur zakelijk zijn. Van en naar een congres, vergadering of van en naar het huis van de werknemer is er geen sprake van bijtelling.

Dat is wel het geval als de huurauto mee naar huis gaat en de werknemer doet er vervolgens zijn privéboodschappen mee. Of rijdt met zijn of haar kinderen naar een pretpark. Dat zijn privékilometers. In dat geval moet er inkomstenbelasting over de bijtelling worden betaald.

Hoeveel dat is hangt af van de fiscale waarde van de huurauto. Deze staat vermeld in de huurovereenkomst van het autoverhuurbedrijf.

Hoe hard mag een elektrische scooter of speed pedelec in België?

Previous article

Dit zijn de grootste virtuality bedrijven van Belgie

Next article