InternetTech

Dit zijn de grootste virtuality bedrijven van Belgie

0

Afgelopen maart werd bekend dat het grootste Europese virtual-reality park in België geopend zou worden. Weet je niet wat je je moet voorstellen bij een virtual reality park, geen zorg. Virtual Reality heeft pas de laatste jaren echte populariteit geboekt en is vooralsnog vooral populair bij jongeren. In dit artikel bespreken we wat de grootste virtuality bedrijven van België zijn, een land die één van de populairste distributeurs (wat betreft virtuality) van Europa is.

Arena 42

Arena 42 is het park wat we net al even noemden. In dit virtual-reality park kunnen ongeveer 300 spelers tegelijk terecht, met geschikte ruimtes voor kinderen vanaf drie jaar. Ook zijn er speciale zones voor kinderen vanaf 6-plus, 9-plus en 12-plus. De prijzen van de kaartjes variëren nogal – kinderen onder de 12 kunnen voor 40 euro een dag gamen (tot maximaal 6 uur) en de maximale prijs voor een dagje gamen zal 600 zijn. Het park is 4.000 vierkante kilometer groot, dus die zes uur zul je wel nodig hebben om de verschillende ruimtes in het park te kunnen bezoeken.

Urban Events

Urban Events, hoewel afkomstig uit Nederland, is één van de populairste bedrijven als het gaat om virtual reality. Op hun webshop kun je naast games en race simulators, ook Virtual Reality verkrijgen. Dit kun je bijvoorbeeld huren voor een feestje. Leuk voor je verjaardag, maar ook hilarisch om met een bedrijfsfeest te doen. Gelijk een soort teambuilding, maar door VR hoef je niet naar een pretpark af te reizen om te ervaren hoe het is om in een achtbaan te zitten. Naast de nieuwste VR brillen krijg je hier bijvoorbeeld ook high-end game computers bij geleverd, net als een TV scherm op statief, zodat mensen kunnen meekijken met wat jij ziet.

Be Virtual

In Antwerpen en Gent kun je Experience enter van Be Virtual bezoeken, waarin je niet alleen kunt spelen met virtual reality maar eigenlijk een soort arcade hal bezoekt waarin Virtual Reality toegepast is. Leuk om bijvoorbeeld op een date te proberen. Ook veel teambuildings en workshops vinden hier plaats. Een bezoekje aan één van deze centers is ook een goed cadeau, vandaar dat je ook op hun website een giftcard kunt bestellen. Grappig: in deze centers zijn er ook speciale-horror ruimtes, die extreem spannend zijn. Durf jij dit aan?

Auto huren voor je werk, dit moet je weten

Previous article

Beste compact camera van 2023

Next article