Handig

ABVV: Wat je moet weten over het Algemeen Belgisch Vakverbond

0

Het Algemeen Belgisch Vakverbond doet heel veel, geen betere omschrijving is mogelijk. Zet eens alle activiteiten, acties en diensten van het ABVV op een rijtje. Een vakbond en sociale beweging, met deskundige en geëngageerde medewerkers. Je kunt er terecht voor advies en bijstand inzake werkloosheid, arbeidsongeval, pensioen, sociale uitkeringen en nog veel meer… Maar het stopt niet bij dienstverlening! Er is ook ook voor vorming en cultuur, seniorenwerking, ontspanning en voor Noord-Zuid-solidariteit.

Dienstverlening bij ABVV

Als lid bij ABVV ben je aangesloten bij een lokale afdeling in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. En bij één van de zes vakcentrales of beroepscentrales. Deze centrale verdedigt je belangen in de sector waar je werkt. Hier kun je rekenen op algemene informatie, advies en dienstverlening op sociaal vlak. Maar bij dienstverlening stopt het niet! Bij de dienst Sociaal Recht kan ieder ABVV-lid terecht voor gratis juridische bijstand, ze verdedigen ook de werknemers bij de Arbeidsrechtbank, leiden de zaak en zorgen voor de dagvaarding.

Het Algemeen Belgisch Vakverbond betaalt ook de werkloosheidsuitkeringen. Maar het blijft niet alleen bij geld. Loopbaanbegeleiding en trajectbegeleiding naar een nieuwe job zijn net zo belangrijk. Voor jongeren-, senioren-, migranten- en vrouwenwerking ben je bij het AVBB aan het goede adres.

Een socialistische, democratische vakbond

Solidariteit, rechtvaardigheid, gelijkheid en democratie. Deze waarden zijn de rode draad in de doelstellingen en acties van vakbond ABVV. Een democratische samenleving, waarbij de democratie verder reikt dan het politieke niveau. Bovendien willen ze een humane samenleving, één die solidariteit als basis neemt. Een maatschappij met optimale zorg en kansen voor werkenden en werklozen, jongeren en gepensioneerden. Er is bij het Algemeen Belgisch Vakverbond dan ook geen ruimte voor racistisch en fascistisch getinte ideeën. Sterker nog, je lidmaatschap van het ABVV is onverenigbaar met dat van extreemrechtse partijen en bewegingen.

Een rechtvaardige, solidaire strijd vóór en tégen

Het Algemeen Belgisch Vakverbond voert strijd tegen het wereldwijde concurrentie-denken tussen bedrijven, landen en continenten. Dit zet miljoenen mensen in de kou en beschadigt het milieu en bedreigt de democratie. Strijd tegen de afbraak van sociale verworvenheden, tegen werkloosheid, sociale uitsluiting, armoede en bestaansonzekerheid. Daarnaast strijd het ABVV vóór hogere brutolonen en welvaartsvaste uitkeringen. Voor meer solidariteit, een kwalitatieve werk- en leefomgeving en een schoner milieu. En strijd voor een comfortabel evenwicht tussen werk en vrije tijd..

ABVV opzeggen

Wellicht kom je tot de conclusie dat het tijd is om je lidmaatschap bij het Algemeen Belgisch Vakverbond op te zeggen. Helaas is het opzeggen van een vakbond vaak nog niet zo makkelijk. Vaak word je naar een website gestuurd, waar het opzeggen niet vanzelf gaat. Wat je bij veel vakbonden ziet is dat de contactgegevens van bedrijven verstopt op de website staan. Ze maken het expres lastig om je lidmaatschap op te zeggen. Toch wil je graag het ABVV opzeggen. Tegenwoordig zijn er meer mogelijkheden om jouw lidmaatschappen op te zeggen, bijvoorbeeld online opzegservices zoals Xpendy. Zij maken het opzeggen van het Algemeen Belgisch Vakverbond makkelijk. Zij hebben alle contactgegevens van het vakbond en kunnen de opzegging voor jou aangetekend versturen. Zo wordt het opzeggen van het ABVV gemakkelijk, en bespaart het je onnodige tijd!

Wat is het verschil tussen een zakelijk krediet en een zakelijke lening?

Previous article

Verkeersongeval veroorzaakt? Laat je juridisch bijstaan

Next article