Handig

Zo richt je een poolhouse gezellig én praktisch in

0
Zo richt je een poolhouse gezellig én praktisch in

Ben jij een van de gelukkigen met een zwembad in de tuin? Ook in ons Belgenlandje kunnen de temperaturen in de zomer al eens hoog oplopen, en dan is er niks leuker dan een plonsje te kunnen doen in je eigen tuin. En dan ontbreekt er nog maar één ding: een poolhouse! Of je nu een ​​kleine cabana aan het zwembad hebt of een ruime poolhouse wilt creëren waar je kan chillen, eten en misschien zelfs koken, deze tips kunnen je helpen je poolhouse gezellig en praktisch in te richten.

Comfortabele zitplaatsen

Laten we eerlijk zijn, je poolhouse moet toch echt wel gezelligheid uitstralen? Investeer dus in comfortabele zitplaatsen zoals loungebanken, ligstoelen of een leuke hangmat zodat je poolhouse echt een plek wordt waar je heerlijk kunt ontspannen. Kies voor weerbestendige stoffen en materialen die bestand zijn tegen spetters en zonlicht, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over schade door het zwembadwater of de zon. Heb je een gas haard in je poolhouse geïnstalleerd? Zet hier dan een paar comfortabele zeteltjes naast zodat je ook in de winter van je poolhouse kan genieten. 

Functionele opbergruimte

Opgeruimd staat netjes, ook in je poolhouse! Zorg dus voor voldoende opbergruimte voor handdoeken, zwemspullen, zonnebrandcrème en andere zwembadbenodigdheden. Kies liefst voor slimme opbergoplossingen zoals waterdichte kisten, planken of ingebouwde kasten om alles netjes en georganiseerd te houden. Zo kan je straks altijd gemakkelijk  vinden wat je nodig hebt, wanneer je maar wilt.

Entertainment voor alle leeftijden

Of je nu een poolparty plant of gewoon wat quality time wilt doorbrengen met familie en vrienden, zorg voor voldoende entertainment voor alle leeftijden. Denk aan een een goede muziekbox voor die zomerse deuntjes, een tafeltennistafel of een dartbord voor wat speelse competitie en misschien zelfs een kleine bar of kitchenette voor wat drankjes en snacks. Zo kan het hele gezin zich vermaken, of je nu wilt zwemmen, relaxen of plezier maken!

Sfeervolle verlichting

Creëer de perfecte sfeer met gezellige verlichting in je poolhouse. Denk aan een leuke lichtslinger, een mooie hanglamp, of zelfs een buitenhaard voor die warme zomeravonden. Voldoende licht in en rond je poolhouse is niet alleen heel mooi, maar ook veilig rond het zwembad, vooral ’s avonds.

Stijlvolle decoratie

Ook in je poolhouse is het leuk om te kiezen voor wat stijlvolle decoratie, net zoals je dat binnen in huis zou doen. Kies bijvoorbeeld voor kleurrijke kussens, een zacht tapijt en hang een paar leuke foto’s op van jullie familie. Ook een paar planten zijn een goede toevoeging en zorgen meteen voor meer sfeer. 

Zonnepanelen: tips voor een eco-vriendelijk huis

Previous article

Hoe krijg je een compleet overzicht van je bedrijfsprocessen met ERP

Next article