Handig

Laat je tuin stralen

0

De tuin opknappen na een barre winter kan een heel karwei lijken. Laat je echter niet ontmoedigen om aan de slag te gaan. Vandaag zijn er heel wat handige hulpmiddelen op de markt om het tuinwerk te verlichten en bovendien te genieten van een heerlijk dagje buiten in je eigen tuin.

Plan je tuindag

Probeer in je drukke agenda een dag te plannen waarop je alle tijd hebt om heerlijk in je tuin te vertoeven. Misschien niet meteen om op je terras uit te rusten maar vooral om aan de slag te gaan waardoor je jouw tuin weer helemaal in orde hebt. Maak er eventueel een familiedag van waarbij je ook de kinderen inschakelt om mee te helpen in de tuin. Als jullie dan een dagje hard hebben gewerkt in de tuin, kan het fijn zijn om het af te sluiten met een eerste BBQ. Alvast iets om straks naar uit te kijken!

Gras onderhouden

Eind april begint vaak de lokroep van de buren die het gras maaien en dan wil je natuurlijk niet achterblijven. Kijk je al jaren op tegen die wekelijkse maaibeurt, gun jezelf dan meer rust door een of meerdere robotmaaiers in te schakelen. Zo wordt jouw gazon op regelmatige tijdstippen automatisch onderhouden. Bovendien laten ze toe om de snijhoogte aan te passen en via mulchen het gras maar enkele millimeters korter te maken. Dit vormt een groot voordeel, omdat het jouw gazon de kans geeft om rustiger te groeien zodat het de nodige voedingsstoffen kan opslaan.

Tuinmateriaal 

Voor het omspitten en inrichten van je moestuin, ga je aan de slag met verschillende tuingereedschappen. Ongetwijfeld heb je er al heel wat in je tuinhuis staan maar denk hierbij vooral aan noodzakelijke gereedschappen zoals een spade, spitvork, tuinhark, schoffel,… Maak het jezelf ook comfortabel door te kiezen voor werkhandschoenen en een kniematje. Ze geven je het nodige comfort wanneer je aan het zaaien, planten, wieden of oogsten bent.

Bomen kappen

Heb je verschillende mooie bomen in je tuin staan maar hangen er heel wat storende takken over straat of bij de buren, dan kun je ze maar beter inkorten. Uiteraard kun je hiervoor een handzaag gebruiken, maar om sneller en efficiënter te werken, ga je beter aan de slag met een kettingzaag. Zorg dat je steeds beschermende kleding en een veiligheidsbril draagt vooraleer je van start gaat. Ook de instructies van de kettingzaag moet je zeker eens op voorhand doornemen, zodat je ten allen tijde de risico’s kunt vermijden. Ook voor het rooien van kleinere bomen is een kettingzaag ideaal, maar bezint ook twee keer vooraleer je hiermee begint. Neem de nodige maatregelen zodat je met kennis van zaken te werk kunt gaan. Snoeihout kan je gebruiken voor een houtwal.

 

Wat is gynaecomastie en hoe kom je ervan af?

Previous article

Maak je bedrijf duurzamer

Next article