Handig

Zo pas je je je raamdecoratie aan naargelang het seizoen

0

Naarmate het seizoen verandert, is het noodzakelijk om ook je raamdecoratie aan te passen. Denk bijvoorbeeld aan het type, de kleur en het materiaal. Enkel op die manier garandeer je steeds een optimale inval van daglicht. Hulp nodig hierbij? Lees de volgende handige tips. 

1. Lente: frisse kleuren en lichtdoorlatende stoffen

Na enkele donkere maanden, verlang ook jij wellicht naar frisheid en veel zonlicht. Speel hierop in en kies voor lichtdoorlatende gordijnen in pastelkleuren zoals mintgroen, zachtroze of lichtblauw. Overweeg ook transparante jaloezieën, waarbij de focus nog meer ligt op het doorlaten van daglicht. Deze opties zijn ideaal om elk uur van de dag te genieten van een lentegevoel. 

2. Zomer: zonnige tinten en lichte materialen

In de zomer draait alles om het accentueren van een zonnig gevoel. Ga voor heldere kleuren zoals geel, oranje of turquoise om de warme, vrolijke sfeer van dit seizoen volledig te weerspiegelen. Kies daarnaast voor lichte materialen zoals linnen of katoen die de lucht laten circuleren en een verkoelend effect hebben. 

3. Herfst: warme tonen en rijke texturen

Herfstrood, diep oranje en rijke bruine tinten brengen de warmte van het herfstseizoen naar binnen. Opteer voor opties met dikkere stoffen zoals wol of velours gordijnen die niet alleen de warmte vasthouden, maar ook veel gezelligheid uitstralen. Overweeg eventueel decoratieve details zoals pompoenkleurige embrasses.

4. Winter: comfortabele texturen en verduisterende opties

Om de kou buiten te houden en de warmte binnen te behouden, zijn verduisterende gordijnen met haakjes in donkere kleuren zoals diepblauw, burgundy of donkergroen de ideale keuze in de winter. Opties met zware texturen zoals fluweel bieden dan weer extra isolatie en een luxueuze uitstraling.

5. All-year-round: neutrale basiskleuren en aanpasbare elementen

Wil je niet continu je raamdecoratie veranderen? Kies dan voor neutrale basiskleuren zoals wit, crème, grijs of beige. Deze tinten passen goed bij elk seizoen en bieden een flexibele achtergrond voor het toevoegen van seizoensgebonden accenten. Overweeg het gebruik van verwisselbare decoratieve elementen zoals banden, linten of decoratieve hangers die goed passen bij het weer.

6. Bonus tip: laat je raamdecoratie extra stralen met groen

Ongeacht het seizoen, zijn natuurlijke elementen zoals planten en bloemen een verfrissende en tijdloze toevoeging aan je raamdecoratie. Hang plantenbakken op of plaats bloempotten op de vensterbank om een groen accent toe te voegen. Afhankelijk van het seizoen kan je variëren met bloeiende planten, herfstbladeren of wintergroene planten.

 

De Basis Leggen: Klaarmaken voor Verhuur

Previous article

Nood aan meer intimiteit in je relatie? Probeer deze tips

Next article