Handig

Nood aan meer intimiteit in je relatie? Probeer deze tips

0

De band tussen jou en je partner kan enorm goed zitten, maar is er te weinig intimiteit aanwezig? Dan zal je dit al snel ervaren als een gemis. Het is namelijk de sleutel tot een goede relatie én een seksleven waar je tevreden over bent. Gelukkig zijn er enkele eenvoudige manieren om het vuur tussen jullie weer aan te wakkeren. Benieuwd naar welke dat zijn? Lees snel verder. 

Investeer in quality time

Investeer in meer quality time en haal alles uit deze geplande momenten. Dat wil vooral zeggen: smartphones aan de kant en de aandacht enkel gericht op je partner. Denk na over een leuke activiteit waar jullie beide energie uithalen en die zowel kan plaatsvinden in de woonkamer als in een gezellig restaurantje, cafeetje of de bioscoop. Zo lang je de mogelijkheid hebt om affectie te tonen naar elkaar toe, want dat is uiteindelijk waar alles om draait. 

Toon emotionele beschikbaarheid

Toon niet enkel empathie en steun, maar wees ook open over je seksuele gevoelens en behoeften. Het opbouwen van een diepe emotionele connectie is cruciaal voor het versterken van de seksuele intimiteit. Dit maakt het wellicht makkelijker om bijvoorbeeld aan te geven dat je interesse hebt om iets uit het assortiment van Hismith uit te proberen. 

Neem zelf te eerste stap

Wees niet verlegen om vaker zelf initiatief te nemen en affectie te tonen naar je partner toe. Maak je verlangens duidelijk door hem of haar aan te raken op een bepaalde manier. Zo geef je de indruk dat je hier meer behoefte aan hebt, wat jullie beide zal stimuleren om er extra inspanningen voor te doen. 

Communiceer open over seks

Creëer een veilige ruimte waarin je zonder schaamte kan praten over je seksuele behoeften en grenzen. Je zal al snel merken dat open communicatie wonderen doet voor betere ervaringen tussen de lakens. Overweeg jij bijvoorbeeld al even om een fantasie dildo uit te testen? Twijfel dan niet meer om dit aan te kaarten.

Experimenteer op alle vlakken

Probeer zoveel mogelijk nieuwe dingen uit. Dit kan gaan van nieuwe seksuele ervaringen tot activiteiten die jullie nog nooit eerder deden. Houd hierbij steeds het gedrag van de ander in het oog om op die manier te weten te komen waarvoor jullie open staan en wat jullie minder aanspreekt. Naast meer intimiteit, zal dit ook opnieuw wat meer spanning brengen in de relatie. 

Zo pas je je je raamdecoratie aan naargelang het seizoen

Previous article

Zo maak jij je woning uniek!

Next article