GeldHandig

Wat je zeker niet mag vergeten bij het kamperen

0

Kamperen is een heel brede term. Kamperen bevat zowel slapen in een bungalow op een camping als slapen in een bos in een tentje. Toch zijn er een aantal dingen die in elke kampeer situatie handig zijn om bij te hebben.

In deze blog geven we je een aantal zaken mee die je niet mag vergeten bij het kamperen, en ook een aantal tips.

Slaap je in een tent?

Als je bij het kamperen gaat slapen in een tent, raden we je aan om je tent een keer op te zetten voordat je vertrekt. Als je de tent al een lange tijd in huis hebt, maar niet veel gebruikt, wil je niet plots fouten of gaten vinden tijdens je kampeertrip. Het gebeurt regelmatig dat er bepaalde onderdelen ontbreken of dat er een zeil van de tent gescheurd is.

Als het de eerste keer is dat je de tent gaat gebruiken, is het ook gewoon een goede oefening. Tegenwoordig is het opzetten van tenten heel eenvoudig. De echte moeilijkheid schuilt hem in het opvouwen van je tent.

Eventjes de ogen sluiten

Ga je slapen op een luchtmatras? Neem dan zeker beddengoed mee. Het beddengoed zorgt ervoor dat je het tijdens de nacht minder snel koud hebt omdat een luchtmatras een deel van je lichaamswarmte afneemt.

Kies je ervoor om in een slaapzak te slapen? Voorzie dan een slaapzak die je volledig toe kan ritsen, zodat er tijdens de nacht zo weinig mogelijk warmte verloren gaat. Onderschat niet hoe koud het soms in de nacht is; ook in de zomer kan het erg afkoelen.

Denk aan de praktische kant

Zorg er altijd voor dat je iets van schoonmaakspullen mee hebt tijdens het kamperen. Ook al is het maar een sponsje met wat zeep om je kookgerei af te wassen. Je zal zien dat dit echt belangrijk is om je kampeerplek gezellig, proper en georganiseerd te houden. Heb je het niet bij? Dan voel je je vaak al snel vuil omdat we in het algemeen wel wat meer luxe gewend zijn dan tijdens het kamperen. Extra badhanddoeken, vochtige doekjes, genoeg afwasmiddel en handwaszeep zijn dus zeker essentieel.

Maak het jezelf niet moeilijker dan nodig is

Er zijn 1001 dingen die je leven tijdens het kamperen aangenamer maken. Zorg dat je een ijzeren drinken bus mee hebt die tegen een stootje kan. Daarnaast is het heel handig om een zaklamp mee te nemen. Zeker in de nacht is dit van goudwaarde wanneer je naar het toilet moet. Maak het dus niet moeilijker dan nodig, maar geniet ten volle van de verbondenheid met de natuur!

 

Hoe werkt een IP beveiligingscamera?

Previous article

Uitvaartverzekeringen vergelijken voor een gerust gevoel

Next article