GeldTech

Waar kun je in België Refurbished iPhones kopen?

0

Een refurbished iPhone is een betaalbaar alternatief als je een iPhone wil maar een nieuwe te duur vindt. Maar waar in België kun je refurbished iPhones kopen?

Wat betekent refurbished?

Refurbished betekent letterlijk gereviseerd. Het gaat om apparatuur die gebruikt is, en na gebruik gecheckt, waar nodig gerepareerd en opgeknapt wordt om vervolgens weer verkocht te worden. Aanbieders van refurbished iPhones zorgen ervoor dat de gebruikte iPhone weer als nieuw is. Bij de aankoop van een refurbished toestel mag je ervan uit gaan dat alles intern goed nagekeken is en dus dat alles perfect werkt. Aan de buitenkant kun je zien wat de staat van het toestel is: aan sommigen zie je niet dat die gebruikt zijn, anderen vertonen duidelijk gebruikerssporen. Het is dus niet zo vreemd dat er nog wel wat verschil in prijs en kwaliteit is tussen verschillende refurbished iPhones.

Waar let je op bij de aankoop van een refurbished iPhone?

Online zijn er diverse aanbieders waar je een refurbished iPhones kunt kopen. Maar waar moet je nu op letten als je een gebruikt toestel wil kopen? Zoals we hierboven al zeiden, kan er verschil in kwaliteit zitten. Allereerst is het van belang dat je garantie krijgt op het toestel. Omdat het toestel nagekeken is, mag je verwachten dat deze zo goed als nieuw is. Geeft een aanbieder minimaal één, maar liever nog twee jaar garantie, dan heeft hij vertrouwen in het product. En dan mag jij dat dus ook hebben! Qua kwaliteit wil je niet met een telefoon lopen die duidelijk gebruikt of misschien wel gevallen is. Goede aanbieders zetten dit duidelijk bij de omschrijving van de iPhone, of bieden enkel toestellen aan die ook aan de buitenkant in zeer goede staat zijn.

Betrouwbaar

Daarnaast is het belangrijk dat de prijs goed is. Je koopt tenslotte een tweedehands toestel, en geen nieuwe. Dus het prijsverschil met een nieuwe moet substantieel zijn, al is het ook een slecht teken als het verschil té groot is. Kies dus voor een aanbieder waar je een goed gevoel bij hebt, en die duidelijk is in wat er aangeboden wordt. Je kunt altijd aanbieders met elkaar vergelijken, zit er veel verschil in dan kun je er vanuit gaan dat er misschien iets niet klopt! Tenslotte is het bij een online aankoop belangrijk om te kijken of een webshop is aangesloten bij een keurmerk. Voor Nederlandse webshops, waar je als Belgische klant ook prima terecht kunt, zijn dat onder andere het Webshop Keurmerk of het Qshops certificaat.  

Verschillende soorten offline marketing: wat is nog effectief?

Previous article

Elektrische vouwgordijnen: de nieuwste trend

Next article