TechWerk

Uitgelegd: wat is ERP en waarom is het interessant voor jouw bedrijf

0
photo of people looking on laptop

ERP, heb je er al eens van gehoord? ERP staat voor enterprise resource planning en is dé oplossing voor bedrijven die moeilijkheden hebben met efficiënt werken. Op zoek naar een systeem dat ervoor zorgt dat alle bedrijfsprocessen gestroomlijnder verlopen en zo de efficiëntie van het bedrijf in het algemeen verbetert? ERP to the rescue.

Zeg neen tegen chaos

Een programma voor de boekhouding, een ander programma voor leveringen en stock en ga zo maar door. Er zijn heel wat bedrijven die voor elke afdeling een verschillend programma gebruiken. Als je informatie nodig hebt van een andere afdeling, duurt het vaak een poos voordat die informatie jou effectief bereikt. Dat kan uiteraard beter én efficiënter. ERP zorgt ervoor dat alle afdelingen van één bedrijf op dezelfde manier werken. Het gaat niet alleen over de afdelingen binnen één bedrijf op Belgische bodem, maar ook om alle locaties van internationale vestigingen. Van Amerika, over België, tot Australië: elke afdeling werkt gelijkaardig. Dat zorgt ook voor een eenduidige communicatie en manier van werken, waardoor alles sneller en vlotter zal verlopen.

Automatisering

Automatisering is hip én handig. ERP zorgt ervoor dat bedrijfsprocessen geautomatiseerd en gestroomlijnd worden. Op die manier sluipen er amper fouten in het systeem omdat er veel minder handmatig moet worden ingegeven. Zo hebben werknemers meer tijd om zich met hun kernactiviteiten bezig te houden en bijgevolg beter te presteren. Bovendien vind je dankzij ERP alle data terug op één centrale plek. Een centrale verzamelplaats waar iedereen alle soorten documenten kan opslaan en te allen tijde raadplegen, als dat niet handig is? Daarnaast zorgt dit geautomatiseerd systeem ervoor dat er op zeer regelmatige basis back-ups worden genomen en dat alle gegevens, zoals klantgegevens, up to date blijven. Automatisch, zonder dat werknemers urenlang de kleinste details in hun computer moeten ingeven.

ERP voor iedereen

ERP is er niet alleen voor grote bedrijven, internationale ondernemingen of multinationals zoals Apple of Google. ERP is er ook voor kmo’s en start-ups, want een gestroomlijnde en efficiënte manier van werken is voor ieder bedrijf interessant en voordelig. Welke ERP systemen zijn er en welk systeem sluit het best aan bij mijn bedrijfsactiviteiten? Afhankelijk van de sector waarin je actief bent, kies je voor on-premise ERP, een lokaal ERP-systeem of een combinatie van beide. Experts zullen je uitleggen wat elk ERP-systeem precies inhoudt en in welke mate het aansluit bij de noden van jouw bedrijf. 

Welke energieleverancier moet je kiezen als je nu een nieuw energiecontract moet afsluiten?

Previous article

Wat is het verschil tussen een zakelijk krediet en een zakelijke lening?

Next article