Handig

Originele DIY-cadeaus voor verjaardagen

0

Wil je een origineel cadeau geven aan je vriend(in), moeder, opa of tante? Dan zit je altijd goed met een zelfgemaakt cadeautje. Eigenhandig gemaakte dingen hebben meer ziel dan een cadeautje waarop staat made in China. Je bespaart je er een dure aankoop mee, je kan je creativiteit kwijt én je hebt gegarandeerd het origineelste cadeautje! Wij geven je vier tips mee voor budgetvriendelijke en originele cadeaus.

Een stekje van een plant

Is de jarige job fan van een urban jungle? Dan is een stekje van een plant een leuk én budgetvriendelijk idee. Opgepast: ken je jarige. Houdt hij of zij nog geen vetplant in leven, bespaar jezelf dan de moeite en ga op zoek naar een ander cadeautje. Houd er ook rekening mee dat sommige planten zich makkelijker laten stekken dan andere. Een Trandescantia, bijvoorbeeld, schiet vrijwel meteen wortel. Gewoon knippen en in glas water zetten. Handig voor een last minute cadeau. Al binnen de twee dagen kan je een worteltje spotten dat snel uitgroeit tot een mooie, volwaardige plant.

Een zelfgeschilderde plantenpot

Als je dan toch bezig bent, kan je maar beter all the way gaan. Want plant plus pot, dat staat gegarandeerd gelijk aan gelukkige verjaardagsgezichten. Hou je het graag simpel? Spuit of schilder je potje dan zwart of wit, eventueel met enkele leuke kleuraccenten, en je hebt in een oogwenk een prachtige plantenpot op tafel getoverd. Eventueel een vernislaagje en je bent klaar om de birthday boy of girl te verrassen met een origineel cadeau!

Placemat met een eigen touch

Waarom ga je niet voor een geschenk dat je ook makkelijk met de kids kan maken? Een placemat, bijvoorbeeld, is leuk voor oma en opa of om je eigen keukentafel op te fleuren. Haal al het knutselgerief boven: verf, kleurpotloden, lijm, een schaar, glitters en crêpepapier! Eventueel wat oude magazines en kranten en om leuke plaatjes uit te knippen en laat je fantasie de vrije loop! Plak alles op een A3-papier, bewerk met vrolijke kleurtjes en schilderingen. Klaar? Even plastificeren en je kan ze zo gebruiken als placemat, voor zonnige ontbijtjes en gezellige avondmalen. Als dat geen leuk cadeautje is?

Verpakken

Vind je niet meteen verpakkingsmateriaal voor je cadeautje? Ook hier kan je origineel uit de hoek komen. Wat dacht je van fel beschilderd krantenpapier of een doos beplakt met leuke prints uit magazines? Je kan kleurthema’s kiezen of focussen op leuke woorden of headlines. Voor je het weet heb je een leuke collage bij elkaar die perfect kan dienen als cadeaupapier.

Privacy én uitzicht? Screens op maat maken het mogelijk

Previous article

Wat als je jouw hypothecaire lening niet meer kan terugbetalen?

Next article