Handig

Je badkamer een upgrade geven? Gebruik volgende 5 handige trucjes

0

De badkamer is vaak een van de meest gebruikte kamers in huis. Het is de plek waar je je dag begint en eindigt. Het renoveren ervan kan een spannend project zijn, dat tegelijkertijd misschien ook wat overweldigend is. Gelukkig zijn er enkele slimme trucjes die de opknapbeurt vergemakkelijken. Benieuwd naar de welke? Met de volgende vijf kan je alvast aan de slag. 

1. Creëer opbergruimte met inloopnissen

Opbergruimte is vaak een probleem in de badkamer, vooral als deze niet erg ruim is. Een slimme oplossing is het creëren van inloopnissen in de doucheruimte. Deze nissen kunnen worden ingebouwd in de muur en bieden voldoende ruimte om zeep, shampooflessen en andere doucheproducten op te bergen. Het ziet er niet alleen netjes uit, maar het bespaart ook plaats in de douche.

2. Gebruik een mal voor tegelindeling

Het leggen van de tegels kan een uitdagende klus zijn, vooral als je ervoor wilt zorgen dat alles perfect past. Een handige hack is om een mal van de badkamervloer te maken voordat je begint met het snijden en plaatsen. Hiermee kun je de exacte vorm van de vloer vastleggen en tegels op maat snijden met een perfecte pasvorm. Gebruik daarnaast een nivelleersysteem dat je toelaat een professionele vloer te leggen, ook als een beginner.

3. LED-verlichting onder kasten

Op zoek naar een manier om de badkamer een vleugje luxe te geven? Overweeg het installeren van LED-strips onder badkamerkasten. Deze subtiele accenten zorgen voor een sfeervolle en praktische verlichtingsoptie. Het is vooral handig 's nachts wanneer je geen felle hoofdverlichting wilt inschakelen. Bovendien kan het toevoegen van een bewegingssensor het systeem nog handiger maken.

4. Maak gebruik van magnetische strips

Kleine zaken zoals nagelknippers, haarspelden en pincetten lijken altijd te verdwijnen tussen je vele spullen. Een leuke hack om ze georganiseerd te houden, is het plaatsen van magnetische strips aan de binnenkant van badkamerkastdeuren. Hiermee kun je deze kleine metalen items gemakkelijk opbergen en terugvinden wanneer je ze nodig hebt. Het is een eenvoudige en efficiënte manier om orde te scheppen in je lades.

5. Antislip tegelcoating voor veiligheid

Je tegels mogen dan wel naadloos gelegd zijn door het gebruik van een tegel leveling systeem, ook veiligheid in de badkamer is essentieel. Als deze glad zijn en je je zorgen maakt over slippen, overweeg dan een antislip coating. Deze coatings kunnen eenvoudig worden aangebracht op bestaande tegels en zorgen voor extra grip, zelfs wanneer de vloer nat is. Hierdoor wordt de badkamer een veiligere ruimte voor zowel jou als je gezin.

Hoe richt je een nieuw kantoor in? 3 onmisbare tips

Previous article

Met een beperkt budget decoreren, het kan!

Next article