HandigWerk

Hoe richt je een nieuw kantoor in? 3 onmisbare tips

0

Verhuist jouw bedrijf binnenkort naar een geheel nieuw kantoor? Dan is het ook tijd voor nieuw kantoormeubilair. Het inrichten van een nieuw kantoor kan echter een zeer tijdrovende klus zijn. Het kan zelfs wat overweldigend voelen. Er is enorm veel waar je rekening mee moet houden. Van de aanschaf van directiemeubilair, tot de juiste plaatsing van meubels voor het personeel, extra aandacht voor de klanten, het gebruik van goede verlichting en het overlaten van voldoende ruimte. Een lastige klus. Dat wel, maar niet onmogelijk. 

Wil jij er zeker van zijn dat de kantoorinrichting straks geheel naar wens is? Dat je aan de belangrijkste dingen hebt gedacht? Om je veel tijd en moeite te besparen, hebben wij drie onmisbare tips bij het inrichten van een nieuw kantoor op een rijtje gezet. 

1. Weet hoe groot de ruimte is 

 Meten is weten. Daarom is het belangrijk om eerst de ruimte eens goed op te meten en indien mogelijk de plattegrond te bemachtigen. Een plattegrond is een ideaal hulpmiddel bij het bepalen van de kantoorinrichting. Teken de meubels op schaal in de plattegrond. Zo beschik je nog over de mogelijkheid om veranderingen aan te brengen en te ‘puzzelen’ totdat dit het gewenste resultaat heeft opgeleverd. 
 
Een efficiënte kantoorinrichting is goud waard. Dit betekent niet alleen dat de indeling logisch is, maar ook dat alle routes slim zijn uitgestippeld. Hoe komt men bijvoorbeeld vanaf zijn bureau bij het koffiezetapparaat? Is er voldoende ruimte om veilig en probleemloos rond te kunnen lopen? Hoeveel tafels moeten er zijn? Hoeveel bureaustoelen? Waar creëer je opbergruimte?

Dit klinkt misschien als een zeer tijdrovende klus, maar met een goed doordacht ontwerp kun je jezelf uiteindelijk heel veel tijd besparen. 

2. Meer productiviteit door betere ergonomie 

Nu we steeds meer zittend werk verrichten is het belangrijker dan ooit tevoren om ook op de ergonomie te letten. Kies dus niet alleen voor design bureaustoelen die een mooie uitstraling geven aan het kantoor, maar ook voor stoelen die voordelen opleveren voor de gezondheid. Stoelen die een actieve zithouding stimuleren. 
 
Wees je ervan bewust dat langdurig zitten grote gevolgen kan hebben voor zowel de fysieke als de mentale gezondheid. Wanneer je het lichaam niet blijft trainen en enigszins in beweging blijft, zal dit veel ongemak veroorzaken. Bovendien heeft het ook een nadelig effect op de productiviteit. De hersenen schakelen als het ware af als je de hele dag onderuitgezakt zit. Je voelt je lusteloos en je kunt je minder goed concentreren. Met een actieve zithouding door een ergonomische stoel zal dit verminderen. Hierdoor stijgt de productiviteit en ervaar je minder lichamelijke ongemakken. 

3. Meer planten 

Planten dragen bij aan een gezonde werkomgeving. Ze filteren de lucht, creëren een zuurstofrijke omgeving en zien er ook nog eens heel sfeervol uit. Daarom mogen ze dan ook zeker niet ontbreken in een nieuw kantoor. Plaats in elke ruimte dus één of meerdere planten en verdiep je in de planten die extra luchtzuiverend werken. Een belangrijke stap bij het creëren van een gezonde, veilige en bovenal sfeervolle werkomgeving.

Geld besparen op een iPhone

Previous article

Je badkamer een upgrade geven? Gebruik volgende 5 handige trucjes

Next article