InternetNieuws

Grootste nieuwssites van Nederland

0

Het nieuws van de dag is vaak het “voer” voor het praatje van de dag. Het is belangrijk om up to date te zijn met het laatste nieuws om te weten wat er allemaal gebeurt in de wereld. Je wilt bij het koffie apparaat of op een verjaardag er slim uitzien en een goede mening hebben over de events in de wereld en in je eigen regio. Het is goed om hiervoor naar het nieuws te kijken, maar nog beter is om de grootste nieuwssites van Nederland in de gaten te houden. Op die manier ben je altijd op de hoogte. Wat zijn de beste nieuwssites van ons land? Laten we ze snel met je bespreken.

De grootste nieuwssite qua bereik

In Nederland zijn er volop nieuwssites. Je hebt de sites van de NOS, de Telegraaf, Nieuws.nl en ook van Nu.nl. Nu.nl is qua bereik de grootste. Het is een zeer belangrijke site in ons land om ons Nederlanders het laatste nieuws te laten lezen. Het is onderzocht door een panel van zevenduizend mensen te volgen. Ze tracken de online activiteiten op de desktop, tablet en mobiele telefoon. Er ontstaat een goed beeld van wat er allemaal gebeurt. Men weet wat men wanneer doet en welke sites er bezocht worden. Het gemiddelde weekbereik laat zien, dat Google veel wordt gebruikt met maar liefst een bereik van 83 procent van alle gebruikers. Vervolgens is het Facebook en daarna de nieuwssites. Nu.nl (30 procent) en dan NOS (24 procent) en Twitter (20 procent) en vervolgens de telegraaf (18 procent) en het AD (17 procent). Het is mooi om te zien welke mogelijkheden er allemaal zijn.

Mobiele gebruikers

Het is opvallend, dat de nieuwssites het meest bezocht worden door gebruikers met een smartphone. Alleen de bezoekers van de Telegraaf en het AD doen dit wat anders. Hier zijn er meer lezers op de normale pc. Wanneer er een groot sportevenement is of een grote ramp ziet men een stijging op de mobiele apparaten. Het is goed om te weten, dat er meer mannen op de nieuwswebsites zijn dan vrouwen. Er zijn ook verschillende publieken bij de verschillende apps en websites. Zo wordt de Nos.nl app veel gebruikt door vijftig plussers. Er zijn maar weinig mensen welke trouwens meerdere devices gebruiken om de nieuwssites te gebruiken. Men gaat naar of de desktop site of de mobiele site.

Social media

Natuurlijk mogen we de social media sites niet vergeten te noemen. De sites zijn ook belangrijk. Steeds meer mensen vinden hier hun nieuws. Ze lezen het doordat hun vrienden, kennissen of collega’s het nieuws delen op hun profiel. Facebook heeft hier veel aandacht gehad, door het vele nepnieuws. Het is natuurlijk niet goed. Het onderschrijft echter wel hoeveel mensen het nieuws via de social media kanalen ontvangen. Facebook is hierbij van groot belang, net als Twitter en ook LinkedIn.

Zorg ervoor, dat ook jij altijd toegang hebt tot het laatste nieuws. Het is geweldig om te zien wat er allemaal mogelijk is vandaag de dag.

Grootste nieuwssites van België

Previous article

Bekendste Belgische acteurs top 10

Next article