InternetNieuws

Grootste nieuwssites van België

0

Natuurlijk blijf je graag op de hoogte van het laatste nieuws. Het is echter de vraag waar je jouw nieuws vandaan moet halen. Het is goed om te kiezen voor de beste nieuwssites van België. We helpen je graag de grootste nieuwssites van België te ontdekken. Hier kun je al het laatste nieuws vinden binnen en buiten België. Er komen tal van verschillende onderwerpen aan de orde. Een bekend nieuwssite in België is Nieuwsblad.be. Het is een van de grootste nieuwswebsites van België. Het heeft een groot Vlaams bereik. MSN is ook een belangrijke speler, maar het bereik hiervan is sterk gedaald. De kloof tussen de nieuwswebsites en portals groeit met de dag. Het blijft uit verschillende cijfers. De daling is niet alleen bij MSN het geval, maar ook bij Zita en bij Skynet. Het bereik neemt sterk af.

Het bereik van de nieuwssites

Het bereik van de portals daalt, maar ook het bereik van de nieuwswebsites is aan het dalen. Nieuwsblad.be blijft de nummer een. Het is duidelijk de marktleider. Andere nieuwswebsites in België zijn RTBF Info, Actu24.be en SUD Presse en ook L’Echo. Het is goed om gebruik te maken van de juiste aanbieders om jezelf te voorzien van het laatst nieuws uit België en omstreken. De hele online markt is trouwens aan het veranderen. Het is goed om hier rekening mee te houden. De nieuwswebsites zijn een belangrijk medium voor de mensen om de laatste nieuwtjes te volgen. Ze maken meer gebruik van dan van de televisie, de radio of de kranten.

Waar vinden mensen het laatste nieuws?

De mensen vinden het laatste nieuws vooral uit nieuwssites (98 procent maakt hier gebruik van), de televisie (97 procent maakt hier gebruik van), de radio (94 procent) en dan de nieuwsmagazines (87 procent) en de betalende kranten (76 procent). Dan zijn er nog de nieuwsbrieven (70 procent) en de overige tijdschriften (70 procent) en ook de gratis kranten (68 procent). Het is onderzocht. Het is goed om te weten, dat de social netwerksites slechts 40 procent scoren en teletekst (37 procent), Google News (36 procent) en als laatste blogs (27 procent). Mensen willen trouwens niet betalen voor het online nieuws.

Achterhaald

De kranten zijn sterk achterhaald en vormen geen basis meer om het nieuws te volgen. Sinds de mogelijkheid om online gratis nieuws te lezen en te volgen is het een stuk moeilijker geworden voor de kranten. Waarom betalen voor iets, wat je ook gratis kunt leze

Een eigen mening vormen

De online nieuwswebsites worden volop gelezen om de lezers de mogelijkheid te geven om een eigen mening te vormen. De kijkers en de lezers kunnen een eigen mening vormen over het nieuws. Het is voor ze ook mogelijk om online hun meningen en opinies te delen met anderen. Hierdoor ontstaan er regelmatig interessante discussies. Het is een reden waarom de grootste Belgische nieuwssites zo sterk aan het groeien zijn. Het is goed voor je om ze stuk voor stuk te bezoeken om zo een goed beeld te krijgen van de verschillende nieuwsitems.

Elektrische fiets kopen: waar moet je op letten?

Previous article

Grootste nieuwssites van Nederland

Next article