Handig

De trends van dit moment omtrent raamdecoratie

0

Ben je op zoek naar inspiratie voor raamdecoratie? Als je graag de laatste trends volgt dan ben je hier aan het juiste adres! We nemen op deze pagina de laatste nieuwtjes door op het gebied van gordijnen en andere soorten raambekleding. Welke trends brengt 2022 en wat past bij jouw stijl?

  1. Donker mag weer

Jarenlang zijn gordijnen licht van kleur geweest, in 2022 zien we steeds vaker donkere kleuren. Dit geeft een knusse sfeer, het maakt de ruimte optisch kleiner. Het kunnen eventueel half doorzichtige gordijnen zijn, zo wordt het niet direct heel donker in huis. Naast zwart kun je ook kiezen voor donkerbruin of een donkere tint blauw wat een mooi accent geeft.

  1. Maatwerk is het echte werk

Een huis is al net zo uniek als de mensen die er wonen. Dat is niet altijd even praktisch, bijvoorbeeld als je raamdecoratie wilt ophangen. Standaard maten gordijnen blijken nét iets te groot of toch weer te klein uit te vallen. Ooit zul je overstag gaan en kies je voor raamdecoratie op maat. Je hoeft er niet eens een expert voor in te schakelen. Althans niet voor het meten want met online instructies en een beetje gezond verstand meet je zelf de juiste maten op. Vervolgens bestel je in de webshop jouw favoriete raambekleding. Zo hoeft maatwerk helemaal niet duur te zijn, het ziet er wél luxueus uit!

  1. Meer controle over het licht

Jaloezieën zijn weer bezig aan een comeback. Rolgordijnen zijn strak maar met jaloezieën bepaal je precies hoeveel licht er op ieder moment binnenvalt én onder welke hoek. Je hebt zo ook meer controle over de inkijk wat voor de privacy weer voordelig is. Houten jaloezieën geven een natuurlijk en warm effect, aluminum is goedkoper maar nog steeds heel stijlvol. Een alternatief is een duo-rolgordijn met twee lagen die je over elkaar heen kunt schuiven. Dan heb je het beste van twee werelden.

  1. Sesam open u

In de verhalen van 1000-en-1 nacht kon een grot geopend worden met een magische spreuk. Tegenwoordig vraag je Siri om muziek van Sesamstraat af te spelen op de luidspreker in de kinderkamer. In een smart home horen in 2022 ook smart gordijnen. Kijk op de website van PoweredBlinds België en ontdek de uitgebreide mogelijkheden. Kies je favoriete spraakassistent, koppel via het TaHoma kastje alle gordijnen in huis aan elkaar of bedien raamdecoratie en verlichting tegelijkertijd. Het is geen sprookje meer maar high-tech waarheid. Met een app op je smartphone kun je alles eenvoudig instellen en bedienen. Maar met je stem is natuurlijk het leukste.

  1. Beter slapen in de duisternis

Wat betreft raamdecoratie in de slaapkamer is de trend voor 2022 heel duidelijk; verduisterend. Zo slaap je dieper en word je uitgerust wakker zonder ‘lichtvervuiling’. Dit geldt voor jonge kinderen die vroeg naar bed gaan en voor uitslapers die niet bij zonsopgang willen ontwaken. Voortaan bepaal je zelf hoeveel licht er binnen mag schijnen. In combinatie met elektrische raamdecoratie zijn verduisterende gordijnen helemaal perfect. Zo kun je rolgordijnen openen als je nog even lekker in je warme bed ligt.

Dit zijn de laatste woontrends volgens interieurexperts

Previous article

Alle voordelen van maatsoftware voor uw bedrijf

Next article