Internet

De tofste woonwinkels van België: van meubels tot aan decoratie

0

Je bent toe aan een nieuw interieur en doet liever live wat inspiratie op dan alleen maar online en in tv-programma’s. Tijd om de woonwinkels in te duiken! Heb je alleen nog geen idee waar je heen moet? We got your back! We zetten de tofste woonwinkels van België voor je op een rij, zodat jij zeker de mooiste meubels en decoratiematerialen op de kop kunt tikken.

Goossens Slapen & Wonen

De vestiging van Goossens Wonen & Slapen het Belgische Peer, iets ten noorden van Genk, telt maar liefst 9.000 vierkante meter aan wooninspiratie. Met 250 compleet ingerichte woonkamers en 80 slaapkamers kun je voor elke woonstijl wel passende meubels, accessoires en verlichting vinden. Goossens staat niet bekend als een budgetwinkel, maar als een zaak die kwaliteit levert en meubels die lang meegaan.

Maisons du Monde

Met verschillende winkels door heel België, is Maisons du Monde, een populaire woonwinkel. De stylisten van de keten reizen heel de wereld over, op zoek naar exclusieve meubels en decoratieve voorwerpen om zich te laten inspireren bij het ontwerpen van hun eigen producten. De leus ‘U heeft een stijl, wij delen de uwe’ zegt al genoeg: bij deze winkel vind je voor elke stijl en smaak wel mogelijkheden. En extra mooi is dat Maisons du Monde haar best doet om de handel steeds duurzamer te maken.

Woonwinkels ’t Hoogehuys

Bent u helemaal weg van landelijke interieurstijlen? Dan bent u bij de woonwinkels ’t Hoogehuys aan het juiste adres. De twee vestigingen bevinden zich op loopafstand van elkaar, maar hebben beiden weer net iets anders te bieden. Domineert in de winkel aan huis de Frans-landelijke stijl het aanbod, is dat in de andere vestiging meer de landelijk-industriële sfeer. Stuk voor stuk wat exclusievere meubels die ook maar drie dagen per week verkocht worden: op donderdag, vrijdag en zaterdag.

De Factorij Retie

Eigenaar van ‘De Factorij Unique Living’ in Retie, Joop van de Ven, zoekt voor zijn klanten de mooiste woonitems ter wereld uit om ervoor te zorgen dat er in de winkel wekelijks nieuwe unieke stukken te vinden zijn. Daardoor durft hij zijn zaak de titel ‘meest originele woonwinkel van België en Nederland’ te geven. De showroom is slechts 3.000 vierkante meter groot maar biedt een hoop inspiratie. En naast de meubelen en unieke items is er ook ruimte voor maatwerk en speciale wensen, aldus de website.

Meubelen Verberckmoes

In de showrooms van Meubelen Verberckmoes, vlakbij Sint-Gillis-Waas, wordt het thuisgevoel zoveel mogelijk nagebootst, om u onder te dompelen in de verschillende interieurstijlen en -merken. ,, Want alleen door te voelen, te ervaren en je eens echt in de zetel neer te ploffen, vind je de meubels waar jij in wil thuiskomen”, zo stelt de winkel op haar website. 20.000 vierkante meter aan winkeloppervlakte, waarvan 1.500 vierkante meter speciaal voor woonaccessoires is!

Light Gallery

De naam verklapt het eigenlijk al: winkeleten Light Gallery richt zich volledig op de verkoop van verlichting. De vestigingen zijn verspreid door heel België en klanten kunnen er alle soorten lampen vinden. Van plafondlampen en wandlampen voor binnen tot aan lantaarnpalen en kerstverlichting voor buiten. Nog geen idee wat je qua verlichting wilt in huis? Dan kunnen de experts in de winkel je ook helpen bij het opstellen van een lichtplan en deze vervolgens ten uitvoering brengen.

Morres Wonen

Niet direct in België, maar nét over de grens in het Zeeuws-Vlaamse Hulst, vind je de winkel Morres Wonen. Met een oppervlakte van ruim 40.000 vierkante meter heeft de winkel genoeg ruimte om 250 sterke merken te huisvesten. Van banken, tot bedden en prachtige decoratieve voorwerpen. En als de hoeveelheid keuze u totaal heeft overdonderd, kunt u altijd aankloppen met de stylisten. Er zijn specialisten specifiek voor de woonruimten, slaapkamers, stoffering en verlichting en die helpen u graag door u te voorzien van interieuradvies.

IKEA

Onmisbaar in dit lijstje, maar een stukje minder verrassend is natuurlijk de IKEA. Van deze budgetwinkel kun je door heel België heen vestigingen vinden. Misschien iets minder originele meubels, maar wel vriendelijk voor de portemonnee en altijd een leuk dagje uit. Met niet alleen een wandeling door de winkel, maar natuurlijk ook een tussenstop in het restaurant om te smullen van de Zweedse gehaktballetjes. Fijn aan de IKEA is dat de winkels vaak aan een woonboulevard zitten met nog meer meubel- en decoratiewinkels. Zo kun je dus altijd nog even een kijkje nemen bij de buren.

Autoverzekering afsluiten? Hier moet je op letten!

Previous article

Hoe bouw je aan een succesvol B2B-platform?

Next article