GeldHandigInternet

4x de gaafste tips voor een Scandinavisch interieur

0

Strakke vormgeving, veel licht, warme kleuren en natuurlijke materialen kenmerken een Scandinavisch interieur. De Scandinavische interieurstijl past perfect in het moderne plaatje van nu en is daarom enorm populair. Maar hoe creëer jij een Scandinavische stijl in jouw interieur? Witte muren, simpele accessoires en een houten jaloezie voor het raam doen al wonderen. Met deze 4 tips geef je jouw interieur een Scandinavische look.

1. Zorg voor een witte basis

Een witte basis mag niet ontbreken in een Scandinavisch interieur. Witte muren, witte meubels of een witte vloer zijn daarom vaak terug te zien in deze woonstijl. Door lichte kleuren toe te passen in het interieur zorg je ervoor dat de ruimte zo licht mogelijk oogt en benut je de hoeveelheid daglicht optimaal. Natuurlijk hoeft niet alles wit te zijn, zo kun je de witte kleur aanvullen met accessoires in lichtgrijs, zachtroze, zwart en natuurlijke aardetinten.

2. Maak gebruik van natuurlijke materialen

Scandinavische landen staan bekend om hun prachtige landschappen. Het is daarom niet gek om de elementen uit de natuur terug te laten komen in je interieur. Houten tafels, houten vloeren en houten raamdecoratie mogen hierbij niet ontbreken. Het is mooi als de nerven van het hout goed zichtbaar zijn, dit geeft een extra natuurlijke look aan het hout. Voeg tot slot nog verschillende groene planten toe en de stijl is compleet. Let er wel op dat je niet teveel planten gebruikt, dit kan de rust van het interieur verstoren en komt meer in de buurt van de botanische interieurstijl.

3. Strakke en minimalistische vormgeving

Een Scandinavisch interieur moet er zo clean mogelijk uit zien. Traditionele Scandinavische huizen zijn erg klein, waardoor er weinig ruimte is om spullen op te bergen. Het is daarom bijna noodzakelijk om zo min mogelijk spullen te bezitten en de ruimte zo opgeruimd “clean” mogelijk te houden. Je ziet daarom in deze stijl veel strakke lijnen en een minimalistische vormgeving. Veel kleurrijke en vrolijke accessoires zoals kussentjes, kaarsen, beeldjes en plaids, moeten niet te veel de aandacht trekken. Beperk daarom het gebruik van accessoires tot een minimum, zo komen de accessoires die er wel staan goed tot hun recht.

4. Natuurlijk licht met raamdecoratie op maat

Bij een Scandinavische woonstijl wil je zoveel mogelijk natuurlijk licht naar binnen brengen zodat je zoveel mogelijk kunt genieten van het daglicht. De ruimte oogt daardoor ook gelijk groter en lichter. Natuurlijk daglicht is een belangrijke factor bij de noordelijke landen, omdat het in de winter maar enkele uren licht is. Met de juiste raamdecoratie op maat zorg je ervoor dat jouw Scandinavische interieur heerlijk licht is. In combinatie met natuurlijke elementen zijn houten jaloezieën dé perfecte raamdecoratie binnen deze stijl. Een houten jaloezie biedt de perfecte balans tussen lichtinval en privacy, omdat je de lamellen eenvoudig kunt kantalen in de gewenste stand. Kies voor houten jaloezieën in een mooie lichte wit of houttint.

Je bedrijf verkopen? Hou hier rekening mee

Previous article

Verschillende soorten offline marketing: wat is nog effectief?

Next article