Handig

Welke blouse past het beste bij jouw figuur?

0

In de kledingkast van de gemiddelde Nederlandse vrouw hangen vaak meerdere blouses. Niet gek, want met dit kledingstuk kom je namelijk netjes voor de dag. Mede hierdoor dragen veel vrouwen een blouse naar hun werk. Daarnaast zijn blouses uitermate geschikt voor een feestje. Heb je een nieuwe blouse nodig? Dan vind je het mogelijk lastig om een geschikt blouseje te vinden. Niet alle blouses zijn namelijk geschikt voor ieder figuur. Om jou een handje te helpen de juiste blouse te vinden, vertellen wij je hier welke blouse het beste bij jouw figuur past.

Slank figuur

Een eerste blouse waaruit je kunt kiezen, is een getailleerde blouse. Deze blouses zijn vooral geschikt voor vrouwen die slank zijn en niet bijzonder veel rondingen hebben. Met een getailleerde blouse leg je extra nadruk op jouw slanke lichaamsbouw. Als je voor een blouse kiest die niet getailleerd is, kan deze rond jouw lichaam slobberen. Dit zit niet lekker en oogt bovendien slordig. Ben je niet alleen slank, maar ook nog eens lang? Ga dan voor een lange blouse. Met zo’n blouse leg je alleen nog maar meer nadruk op jouw lichaamsbouw.

Vollere lichaamsbouw

Ben je wat voller gebouwd? Dan zit een getailleerde blouse mogelijk al snel (te) strak. Hierdoor leg je mogelijk de nadruk op delen van jouw lichaam waar je niet bepaald trots op bent. Dit betekent niet dat je geen blouses kunt dragen. Er zijn namelijk ook blousejes voor vrouwen met een wat vollere lichaamsbouw. Blouses met driekwartmouwen zijn hier een goed voorbeeld van. Doordat jouw armen deels bloot liggen als je zo’n blouse draagt, lijkt jouw lichaam een stuk langer. Als je een wat vollere lichaamsbouw hebt, raden wij je aan om blouses met versieringen en details links te laten liggen. Met zo’n blouse leg je namelijk de nadruk op een volle(re) lichaamsbouw.

Grote borstomvang

Vrouwen met een grote borstomvang hebben vaak de grootst mogelijke moeite om een geschikte blouse te vinden. Een gedetailleerde blouse zit dan namelijk al snel (te) strak. Bovendien gaat de aandacht al snel uit naar jouw borsten als je zo’n blouse draagt. Vind je dit niet prettig? Dan biedt een tuniek mogelijk uitkomst. In tegenstelling tot standaard blouses zijn tunieken doorgaans wijd gesneden, wat dit kledingstuk uitermate geschikt maakt voor vrouwen met een grote borstomvang. Tunieken zijn daarnaast geschikt om overtollig vet op jouw buik of heupen te verbergen.

Kleine borstomvang

Omdat een blouse strak om jouw lichaam zit, worden de borsten in dit kledingstuk al snel benadrukt. Is de omvang van jouw borsten niet bepaald groot? Dan vind je het mogelijk niet prettig om blouses te dragen. Toch zijn er blousejes op de markt die uitermate geschikt zijn voor vrouwen met een kleine borstomvang. Blouses met ruches of uitsnijdingen zijn hier een goed voorbeeld van. De aandacht gaat dan niet uit naar jouw (kleine) borsten, maar naar de details op de blouse.

Webshops en de customer journey

Previous article

Zo blijft jouw hottub mooi

Next article