Internet

Wat is VOIP telefonie en wat zijn de voordelen voor jouw bedrijf?

0

Hoe komt het dat meer en meer bedrijven overschakelen naar VOIP telefonie? Wat is dat in eerste instantie en waarom kiezen mensen er zo massaal voor? Zit je met dezelfde vragen, lees dan even verder en kom te weten waarom ook jij met jouw bedrijf niets liever dan VOIP wil!

Iets typisch van deze tijd 

VOIP staat voor Voice over IP. VOIP is de technologie waarbij je belt via het internet. Je maakt geen gebruik meer van het klassieke telefoonnetwerk, zoals analoge telefonie, maar alles verloopt via je internetverbinding. Dat zorgt ervoor dat je makkelijk kan bellen via je vast toestel, maar ook via je smartphone, tablet, computer of laptop. VOIP telefonie focust vooral op zelfstandigen en ondernemingen en maakt thuiswerk bijvoorbeeld heel wat eenvoudiger.

Dilemma is niet nodig

Bij cloud telefonie maakt je fysieke telefooncentrale plaats voor een telefooncentrale in de cloud (of een datacenter). Je belt dus ook over het internet. Je telefooncentrale in de cloud wordt altijd automatisch geüpdatet, wat dan weer erg gemakkelijk en tijdbesparend kan zijn. De instapkosten liggen voor cloud telefonie lager en de opstart verloopt erg snel, wat het op korte termijn een flexibele oplossing maakt. Bovendien ligt het maandelijks bedrag vast, volgens het aantal gebruikers en ongeacht het aantal telefoontjes.

Meer dan een vervanger

Als je overstapt naar bellen via het internet verlies je geen telefoonnummers, want deze worden mee overgenomen. VOIP is dus zeker wel een volwaardige vervanger van “de oude telefonie”. Dit systeem biedt ook heel wat slimme integratiemogelijkheden die het werk productiever maken en je bereikbaarheid optimaliseren. Er bestaan verschillende, handige functies zoals een interactief receptiemenu. Je kan ook zelf instellen naar waar je je telefoon overschakelt om zeker geen telefoontjes te missen, zoals een antwoordservice of de telefoons van je collega’s bijvoorbeeld.

Makkelijk doorverbinden

Een inkomende oproep kan je via VOIP makkelijk doorverbinden. Er zijn ook meerdere integraties mogelijk met verschillende webbased softwarepakketten. Een voorbeeld is dat een klantenfiche automatisch geopend wordt als je iemand aan de lijn hebt. Al van Microsoft Teams gehoord? Steeds meer kmo’s maken gebruik van dit communicatie- en samenwerkingsplatform, omdat VOIP volledig te koppelen is aan deze app.

VOIP is in elk geval een interessante telefonie-oplossing voor bedrijven en het is dan ook vanzelfsprekend dat meer en meer ondernemingen van dit systeem gebruikmaken.

Vind alles online om een rijbewijs te halen, en de eerste auto te kopen

Previous article

Snel afslanken zonder chirurgische ingreep

Next article