Handig

Hoe betrouwbaar is een online apotheek?

0

Tegenwoordig kopen we alles online, van verzorgingsproducten tot multimedia en zelfs verse voedingsproducten. Ook de farmaceutische markt kan hierbij niet achterblijven, en volgt dus mee deze trend. Het lijkt enorm handig: je geneesmiddelen via een simpele muisklik bestellen en een paar dagen later thuis ontvangen. Toch kunnen er wat addertjes onder het gras schuilen. Met onderstaande tips spoor jij voortaan zelf alle valkuilen van de online apothekers op, en kan je met een gerust hart jouw medische producten aankopen via het internet.

Officiële registratie

Het FAGG (Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten) en de Orde der Apothekers leggen alle internet apothekers een belangrijke verplichting op: het invullen van een aanvraagformulier. Op basis van de antwoorden in dit formulier, wordt bepaald of ze aan alle vereisten voldoen. Zo ja, dan worden ze toegevoegd aan een lijst met alle erkende internetapotheken. Door deze lijst te doorlopen, kan je dus heel eenvoudig nagaan of de online apotheker betrouwbaar is. Staat de apotheek er niet bij? Dan is de leverancier niet betrouwbaar en levert hij je mogelijks valse medicijnen.

Link met een fysieke apotheek

Een online apotheek is steeds verbonden aan een fysieke apotheek. Om deze connectie duidelijk te maken, hebben ze meestal dezelfde naam. Toch is dat niet altijd het geval. Wanneer een fysieke apotheek gekoppeld is aan de internetapotheek, vind je ongetwijfeld de gegevens, zoals adres, telefoonnummer, e-mailadres, openingsuren en vergunningsnummer van deze fysieke apotheek op de website.

Europees logo voor internetapotheken

Een laatste duidelijk kenmerk van betrouwbare online apotheken, is het Europees logo voor internetapotheken. Dit teken moet verplicht op de website aanwezig zijn. Het geeft bovendien het land weer waarin de fysieke apotheek is gevestigd. Wees jezelf er wel van bewust dat deze logo’s eenvoudig nagemaakt kunnen worden en dus nep kunnen zijn. Wanneer je op het logo klikt, moet je doorverwezen worden naar de lijst met legitieme internetapotheken. Zo niet, dan mag je zeker zijn van een onbetrouwbare apotheek.

Pazzox als referentie voor betrouwbare online apotheek

We begrijpen het best als je sceptisch staat tegenover online apothekers. Het gaat natuurlijk nog altijd over je gezondheid, en medicijnen dienen daarom veilig en correct te zijn. Als je op zoek bent naar een legitieme online apotheek voor jouw geneesmiddelen, kunnen wij Pazzox alleen maar aanbevelen. Naast betrouwbare geneesmiddelen, bieden zij ook heel wat andere producten aan op hun webshop. Denk maar aan schoonheidsproducten, voedingssupplementen, multivitaminen en nog meer. Neem zeker een kijkje op hun website, en bestel voortaan jouw medische producten heel eenvoudig online.

Met een beperkt budget decoreren, het kan!

Previous article

Ooit vind je de job van je dromen…en hier lees je hoe!

Next article