GeldTech

Een nieuwe iPhone voor een wel héél lage prijs

0

Het komt je portemonnee eigenlijk nooit goed uit als je mobiel plotseling kapot gaat. Het is een enorme onvoorziene kostenpost. Maar, dat hoeft niet altijd zo te zijn. Ooit gehoord van refurbished iPhones? Zo niet, dan wordt het hoog tijd. Ze zijn namelijk een heel stuk goedkoper, zo goed als nieuw én ook nog eens ontzettend goed voor het milieu.
 

Zo goed als nieuw

Als je telefoon kapot gaat, betekent dat niet dat alles onbruikbaar is geworden. Sommige onderdelen van je oude iPhone kunnen gebruikt worden om een spiksplinternieuw model in elkaar te zetten: een refurbished iPhone. Oude toestellen worden grondig gecontroleerd, gerepareerd en gepoetst totdat ze – met behulp van wat nieuwe onderdelen – als nieuw functioneren. Je krijgt dus een gloednieuwe ervaring voor een tweedehands prijs. Bye bye, wegwerpcultuur. Hallo, slimme keuzes.

Een refurbished iPhone is dé hack voor iedereen die betaalbare toptechnologie wil, zonder in te leveren op kwaliteit. En zeg nu zelf, wie wil er nu niet bijdragen aan een groenere planeet terwijl je je tech-hart verwend? Dus, tijd om die oude iPhone in te ruilen en een steentje bij te dragen aan een duurzamere wereld – en aan jezelf.

Duurzaam

In plaats van dat er oude telefoons weggegooid worden, krijgen ze een tweede leven. Zo wordt er flink verminderd in elektronisch afval, en ook de vraag naar nieuwe grondstoffen wordt op deze manier flink teruggeschroefd. En dat kan de wereld wel gebruiken

De hoeveelheid elektronisch afval is namelijk een gigantisch probleem. Jaarlijks belanden miljoenen tonnen elektronisch afval op de stortplaats. Met het herbruiken van oude iPhones wordt dit probleem dus slim aangepakt. Ze belanden niet op de vuilnisbelt, maar krijgen een tweede kans bij een nieuwe eigenaar. Win-win, toch?

Stuk goedkoper

Doordat de iPhones een nieuw leven in wordt geblazen, zijn ze ook nog eens een stuk goedkoper. Vaarwel gigantische uitgaven, en hallo nieuwe telefoon! De nieuwste iPhone kost al snel meer dan duizend euro, maar met een refurbished model scheelt misschien well 200 euro. Kijk, dat is nog eens winnen.

Heb je een oude iPhone die ligt te verstoffen en wil je daar nog een leuk zakcentje aan verdienen? Je kunt je iPhone verkopen zonder gedoe, en zo krijg je er ook nog eens hoop korting op je nieuwe telefoon. Handig toch!

Hoe lees je een wijnetiket: wat vertelt het je eigenlijk?

Previous article

Op de golflengte van morgen: e-commerce trends en voorspellingen voor België

Next article