Werk

Drie goede redenen om eens niet van thuis te werken

0

Nooit veranderde het bedrijfs- en werkleven zo snel als tijdens en na de coronapandemie. Was thuiswerken vroeger nog een gunst van vooruitstrevende bedrijven, tegenwoordig is het een vaste waarde en is de balans thuis/kantoor omgedraaid. Thuiswerken is de regel en een minderheid van de tijd spenderen we op kantoor. Dat heeft uiteraard heel wat voordelen, maar schrijf je kantoor nog niet af. Want wél pendelen en wél je kantoor opzoeken, heeft wel degelijk ook z’n pro’s. 

Je work-life balance

Als grote voordeel van thuiswerken wordt vaak de betere work-life balance genoemd. En inderdaad: je kan al eens een wasje draaien tijdens de kantooruren. Maar tegelijk wordt die balans ook weer verstoord. Kan één van de kinderen niet naar school? Dan werk jij van thuis en manage je kind én werk. Snel een boodschap doen? Dat kan nu, maar kost je wel je werktijd. En als je je laptop toch thuis staan hebt, kan je toch wel even die laatavondmail beantwoorden? De grens tussen werk en thuis is – letterlijk – vervaagd. Ga dus gerust op zoek naar een kantoor te huur in Gent, of een andere stad dichtbij, zodat je leven en werk regelmatig van elkaar kan scheiden. 

Voor een inspirerende omgeving

Stel je even voor: je botst op een kantoor te huur in Brussel. Je bureau heeft een prachtig uitzicht, de fietstocht ernaartoe frist je telkens weer op en de ruimte is heerlijk rustgevend ingekleed. Ook dit grote voordeel vind je maar moeilijk bij het thuiswerken. 

Thuis zie je namelijk telkens ook nog ander werk: klusjes die nog moeten gedaan worden, het huishouden dat nooit stilvalt, administratie die je nog moet afwerken. Allemaal niet echt bevorderlijk voor de inspiratie. Om nog maar te zwijgen van de inrichting van je bureau. Hoeveel mensen werken niet gewoon aan de eettafel, of aan een bureautje dat ergens in een hoek werd bijgezet? Een echt kantoor op verplaatsing kent al die problemen niet. Vaak is het er rustiger, netter en dus een heel pak inspirerender. 

Heerlijk: sociaal contact

Dat we sociaal contact nodig hebben om gelukkig te zijn en blijven, heeft de pandemie ons heel snel duidelijk gemaakt. En ook hier scoort een kantoor toch beter dan thuiswerken. Hoe handig online vergaderen en zoomcalls ook mogen zijn, er gaat toch niets boven echt sociaal contact. Het praatje bij de espressomachine, je favoriete collega al op de trein zien ’s morgens of met het hele team een wandellunch doen in de zon, het geeft je energie en goesting om aan de werkdag te beginnen!

Dus ja, thuiswerken is helemaal top. Maar wat vaker terug naar kantoor – daar zeg je toch geen nee tegen?

Online koopjes jagen

Previous article

Hoe werkt een draadloze deurbel precies?

Next article