Handig

Dit heb je allemaal nodig wanneer je uit huis gaat: jouw eerste uitzetlijst!

0

Ga je voor het eerst uit huis? Dan breekt er natuurlijk een zeer spannende tijd aan. Het is niet niets om na zoveel jaren plotseling echt volledig op eigen benen te staan. Zelf de financiële lasten dragen, huishoudelijke taken verrichten en dit allemaal ook nog in balans houden met de eigen werkzaamheden. Voordat je hier echter überhaupt aan toe zult komen, is het eerst belangrijk dat het huis op orde is voordat je hier intrekt. Een goede uitzetlijst komt hierbij wel van pas.

De meeste mensen weten wel aardig te vertellen welke meubels en huishoudelijke apparaten ze nodig hebben. Als je dit allemaal gekocht hebt, lijkt het er dan ook bijna op alsof je niets anders meer nodig hebt. Dan kom je echter van een koude kermis thuis. Er zijn namelijk nog genoeg andere dingen die je nodig hebt. En geloof ons, de kosten hiervan lopen snel op. Daarom goed om tijdig te beginnen met inkopen. In dit artikel zetten we alvast een aantal dingen op een rijtje die je zeker in jouw uitzetlijst moet opnemen.

Koffiemachine en toebehoren

Grote kans dat je door de jaren heen je kopje koffie in de ochtend wel bent gaan waarderen. Zeker na dagenlang studeren en stappen. Vergeet niet dat een koffiemachine alleen niet voldoende is. Je zult ook de toebehoren moeten halen. Denk hierbij niet alleen aan koffiebonen, filters of cupjes, maar ook aan reinigingsmiddelen. Een Nespresso-machine ontkalken is van essentieel belang om de smaak van je koffie goed te houden. Dit moet echt regelmatig gedaan worden én met de juiste producten. Dit is dan ook zeker iets om niet te vergeten.

Musthaves voor in de hal

De hal is vaak een ietwat vergeten ruimte. Toch is deze wel heel belangrijk. Dit is immers het visitekaartje van je huis. Dit is de eerste plek die mensen zien als ze binnenkomen. Hier mag je niet alleen flink uitpakken op de muren, maar is het ook belangrijk dat je de ruimte netjes houdt. Zorg daarom voor voldoende opbergruimte. Bijvoorbeeld met een schoenenrek, kapstok, spiegel en een smal tafeltje om kleine benodigdheden in te bewaren. Dit is perfect om kleine dingen – die je niet dagelijks gebruikt – in te bewaren. Denk bijvoorbeeld aan mutsen, sjaals en handschoenen, maar ook aan een elektrische muggenmepper. Altijd goed om extra opbergruimte te hebben.

Benodigdheden in de keuken

in de keuken is verreweg het meest nodig. Denk alleen al aan bestek, potten en pannen, keukengereedschap, et cetera. Je zal merken dat je telkens wanneer je gaat koken je wéér iets ontdekt dat je eigenlijk nog mist. Het is dan ook niet erg om bij de basis te blijven en later steeds dingen toe te voegen. Je ontdekt vanzelf welke dingen missen en je liever nog in huis wil halen. Wel is het goed om alvast een basislijst op te stellen met dingen die je nodig hebt. Houd er rekening mee dat het bij elkaar sparen van een hele uitzetlijst veel tijd en geld in beslag zal nemen. Daarom is het verstandig om hier ruim de tijd voor te nemen en bij elke mogelijke gelegenheid dingen te vragen. Denk bijvoorbeeld aan je verjaardag of Kerst.

Cadeautjes die jij jezelf écht wel mag geven

Previous article

Dress for succes: veilig aan de slag 

Next article