Handig

De leukste teamuitjes voor teambuilding

0

Communiceren jij en je collega’s alleen in de pauzeruimte of tijdens vergaderingen? Tijd om daar verandering in te brengen. Je loopt namelijk kostbare quality time mis. Een goed georganiseerd teamuitje kan dit probleem oplossen. Een dagje uit met het team, ver weg van kantoor, kan helpen om relaties op te bouwen en te versterken. Daarbij is het ook gewoon gezellig om wat leuks te doen. Hieronder vind je 7 ideeën voor fantastische teamuitjes.

Bierbrouwen

Teamuitjes kunnen de perfecte omgeving creëren voor collega’s om elkaar beter te leren kennen. Het is een stuk gemakkelijker om echte connecties te maken terwijl je gezamenlijk met een activiteit bezig bent. Met dit teamuitje zorg je zeker voor een glimlach op iedereens gezicht. Nodig je team uit voor een paar uur bierbrouwen bij je lokale brouwerij. Het begint allemaal met een pop kokend water en je eindigt met een heerlijk gebrouwen drankje in het glas. Daarbij is het ook gewoon een heel leerzaam proces.

Sportwedstrijd

Wat is er nou beter dan stoom af te blazen door een sportwedstrijd bij te wonen. Voor een dosis gezonde concurrentie kunnen julie een pool aanmaken, waarbij jullie bijhouden welke teams dit seizoen zullen winnnen. Het is natuurlijk ook mogelijk om live te wedden via online bookkeepers als bet777. Door een ontspannende activiteit een beetje uitdagend te maken kun je vaardigheden op het gebied van samenwerking en teamwerk ontwikkelen.

Karten

Er gaat niets boven een beetje competitie om een groep aan elkaar te binden. En een paar rondjes over de kartbaan zijn precies wat je team nodig heeft na een lange werkweek. Karten geeft iedereen het shot adrenaline wat ze nodig hebben om na een lange periode weer vol goede moed aan de slag kunnen. Op het racecircuit is er gezonde concurrentie en kan iedereen zijn hoofd even leegmaken. Misschien vind je bij kartbaan ook andere indoor activiteiten voor extra plezier

Vrijwilligerswerk

Iets voor anderen doen is een lonende manier om als team bezig te zijn. Breng het team bij elkaar met vrijwilligerswerk. Door het hele land zijn diverse organisaties te vinden die vrijwilligerswerk aanbieden. Daarbij zijn er een heleboel bedrijven die op 7 december, de nationale vrijwilligersdag’ hun werknemers inzetten. Beteken nog meer voor je lokale gemeenschap door als team samen te werken.

BBQ

Sommige mensen hebben nu eenmaal niet zoveel nodig om gelukkig te zijn. Daarom is er tijdens de warmere maanden van het jaar niets beters dan voor je team een barbecue te organiseren. Huur een degelijke bbq, doe inkopen, vind een locatie en het feest kan beginnen. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat het die dag droog blijft en dat je de dieetwensen van je werknemers kent. Terwijl de hamburgers en andere lekkernijen op de grill liggen, kunnen je collega’s spelletjes spelen of bijpraten.

Escape room

Hier is nog een geweldig teamuitje waarbij je teamwerk, logica, geduld en andere vaardigheden combineert. De meeste steden hebben een escape room die je met je team kunt bezoeken. Een escape room is een soort levensgrote puzzel en de perfecte teambuilding oefening. Normaal gesproken is het opsluiten van collega’s in een gesloten ruimte niet het beste idee, maar een escape room heeft juist een positief effect op de samenhorigheid.

Bordspel toernooi

Bordspellen zijn een echte klassieker op het gebied van gezelligheid. Reserveer wat tijd om een bordspellen toernooi te organiseren en tover alle nostalgische spellen tevoorschijn. Kies spellen die je werknemers aan het lachen zullen maken en uitdagende spellen op basis van strategie. Trivia is eigenlijk altijd favoriet en het is een geweldig spel om in teams te spelen. Iedereen heeft immers wel kennis over een bepaald onderwerp, of het nu geschiedenis of aardrijkskunde is.

Dress for succes: veilig aan de slag 

Previous article

Drie tips voor een succesvol horecabedrijf

Next article