Tech

De beste mechanische toetsenborden voor gamers: review

0

Heb je behoefte aan meer snelheid tijdens het gamen? Vind je het moeilijker om online te concurreren met "sweats" op jouw pc? Lees dan verder. Er zijn veel mechanische gaming-toetsenborden op de markt. Het beste toetsenbord voor jou hangt af van jouw persoonlijke voorkeuren en behoeften. Daarom bespreken we in deze blog de populairste mechanische toetsenborden voor gamers.

Corsair K95 RGB Platinum XT

Dit toetsenbord is voorzien van Cherry MX Speed Silver-schakelaars, die zijn ontworpen voor snelle, lineaire bediening. Het heeft ook RGB-achtergrondverlichting per toets en een ingebouwde polssteun voor extra comfort tijdens langdurige gamesessies.

Kenmerken Corsair K95 RGB Platinum XT

Een opvallend kenmerk van de K95 RGB Platinum XT is de RGB-achtergrondverlichting per toets. Dit maakt volledige aanpassing van de verlichting van het toetsenbord mogelijk. Inclusief de mogelijkheid om aangepaste verlichtingsprofielen te maken en op te slaan. Het toetsenbord heeft ook een speciaal media-bedieningspaneel. Hiermee kun je eenvoudig het volume en andere media-instellingen aanpassen zonder dat je je game hoeft te verlaten.

De K95 RGB Platinum XT heeft ook zes speciale macrotoetsen aan de linkerkant van het toetsenbord. Deze kunnen worden geprogrammeerd om specifieke acties of invoerreeksen uit te voeren. Daarnaast heeft het toetsenbord een USB pass-through poort. Hiermee kun je andere apparaten, zoals een muis of headset, direct op het toetsenbord aansluiten.

Het is een behoorlijk zware eenheid, dus het is beter geschikt voor de thuisbasis in plaats van te worden geporteerd. Het heeft wel een ingebouwde polssteun, maar niet alle gebruikers vinden dit comfortabel.

Verlichting

De Corsair K95 RGB Platinum XT is voorzien van Cherry MX Speed Silver-schakelaars die zijn ontworpen voor snelle, lineaire bediening. Borden die met deze schakelaars worden geleverd, zijn een goed begin als het gaat om snelle toetsaanslagen.

Razer Huntsman Elite

Dit toetsenbord maakt gebruik van Razer's eigen opto-mechanische schakelaar,. Het beschikt ook over RGB-achtergrondverlichting per toets en een ingebouwde polssteun. Een nadeel van dit toetsenbord is dat de opto-mechanische schakelaars niet zo algemeen verkrijgbaar zijn als Cherry MX-schakelaars. Dus het kan moeilijker zijn om vervangende toetsen te vinden.

Opto-mechanische schakelaars

De Razer Huntsman maakt gebruik van Razer's eigen opto-mechanische schakelaars. Deze schakelaars hebben een lineaire bediening en een lichte aanraking. Het belangrijkste verschil tussen deze schakelaars is dat ze een infrarode lichtstraal in de schakelaar gebruiken. Wat volgens Razer resulteert in snellere en nauwkeurigere toetsaanslagen.

Verlichting

Het toetsenbord is voorzien van RGB-achtergrondverlichting, waardoor de verlichting van het toetsenbord volledig kan worden aangepast. Het toetsenbord heeft ook een speciaal media-bedieningspaneel.

De Huntsman Elite heeft ook een magnetische kunstleren polssteun die aan de onderkant van het toetsenbord wordt bevestigd. Dit zorgt voor extra comfort tijdens het gamen. Via een USB pass-through poort kun je andere apparaten aansluiten.

Een nadeel van de Huntsman Elite is dat de opto-mechanische schakelaars niet zo algemeen verkrijgbaar zijn als Cherry MX-schakelaars. Dus kan het moeilijker zijn om vervangende toetsdoppen te vinden.

Logitech G Pro X mechanisch gamingtoetsenbord

Het Logitech G Pro Mechanical Gaming Keyboard is voorzien van Logitech GX Blue-schakelaars, die vergelijkbaar zijn met Cherry MX Blue-schakelaars. Deze schakelaars zijn voelbaar en hoorbaar. Het toetsenbord heeft ook een slank, minimalistisch ontwerp. Waardoor het gemakkelijk te vervoeren en te gebruiken is in krappe ruimtes.

Het is gebouwd met en voor esports-atleten voor prestaties, snelheid en precisie op wedstrijdniveau.

Verlichting

De RGB-achtergrondverlichting van het G Pro Mechanical Gaming Keyboard maakt volledige aanpassing van de verlichting van het toetsenbord mogelijk. Dit omvat de mogelijkheid om aangepaste verlichtingsprofielen te maken en op te slaan. Het heeft ook een speciaal mediacontrolepaneel.

Het toetsenbord bevat ook Logitech's G HUB-software waarmee je belangrijke functies, lichteffecten en macro-opname kunt aanpassen. Met deze software kun je ook navigeren tussen profielen en ook lichteffecten synchroniseren.

Ducky One 2 RGB TKL

Dit toetsenbord is voorzien van Cherry MX RGB Speed Silver-schakelaars en RGB-achtergrondverlichting per toets. Het heeft ook een compact TKL-ontwerp (tenkeyless), waardoor het draagbaarder en gemakkelijker te gebruiken is in krappe ruimtes. Als je van nog meer draagbaarheid houdt, is er ook een miniversie.

De Ducky One 2 RGB TKL (Tenkeyless) is een hoogwaardig mechanisch gaming-toetsenbord met Cherry MX RGB Speed Silver-schakelaars. Deze zijn ontworpen voor snelle, lineaire bediening. Dit maakt het zeer geschikt voor gamers die waarde hechten aan snelheid en precisie. Het toetsenbord heeft ook een compact TKL-ontwerp, waardoor het draagbaarder is en gemakkelijker te gebruiken in krappe ruimtes.

Verlichting

De Ducky One 2 RGB TKL heeft RGB-achtergrondverlichting per toets, waardoor de verlichting van het toetsenbord volledig kan worden aangepast. Inclusief de mogelijkheid om aangepaste verlichtingsprofielen te maken en op te slaan. Het heeft ook een speciaal mediacontrolepaneel, waarmee je eenvoudig het volume en andere media-instellingen kunt aanpassen.

Het toetsenbord bevat ook Ducky's software waarmee je belangrijke functies, lichteffecten en macro-opname kunt aanpassen. Met deze software kun je ook eenvoudig schakelen tussen profielen en lichteffecten synchroniseren tussen Ducky-apparaten.

Nadeel

Een nadeel van dit toetsenbord is echter dat het geen ingebouwde polssteun heeft. Dat is voor sommige gebruikers misschien niet comfortabel. Bovendien is de Ducky One 2 RGB TKL relatief duur en misschien niet de beste keuze voor prijsbewuste gebruikers.

Er is een nog meer draagbare, mini 40%-versie – de Ducky One 2 Mini Black (RGB). Voor degenen  die mini-toetsenborden willen.

Waarom een boek laten drukken?

Previous article

Waterdispenser: een must-have voor jouw bedrijf!

Next article