Tech

Wat je moet weten bij het kopen van een refurbished iPhone

0

Vorig jaar werd er hier op Gada.be al gesproken waar je het beste een refurbished iPhone kunt kopen in België, maar het is ook altijd handig om te weten wat de voordelen precies zijn. Want het hebben van een refurbished iPhone is alleen maar populairder geworden. Voor sommige mensen is het zelfs al hip om te kiezen voor een refurbished iPhone in plaats van een nieuwe iPhone te kopen.

Als we het hebben over refurbished dan wordt hier letterlijk “gereviseerd” mee bedoelt. Maar in de markt er door de mensen zelf zul je vaker het woord refurbished horen. Bij een refurbished iPhone heeft men het vaak over een iPhone wat al een vorige gebruiker heeft gehad en een tweede leven heeft gekregen. Dit is mogelijk doordat experts de iPhone volledig controleren, repareren en schoonmaken. Zo wordt een iPhone gecontroleerd op meer dan 50 punten, en ook defecte onderdelen zoals de batterij of microfoon worden vervangen.

Een refurbished iPhone kan ook een telefoon zijn die onmiddellijk na ontvangst is geretourneerd. Hierdoor wordt de telefoon vaak afgekeurd om weer verkocht te worden in de winkel en wordt hij doorverkocht en als refurbished aangeboden, ondanks dat de telefoon eigen splinternieuw is.

Een groot prijsverschil tussen refurbished en nieuw

Iedereen weet hoe duur iPhones zijn, en toch blijven ze zeer gewild. Een goed voorbeeld is de iPhone 12, daar betaal je € 912 voor en dan heb je maar 64 GB en ook nog eens geen abonnement. Maar kijk je naar een refurbished iPhone 8 bijvoorbeeld, dan heb je deze al voor € 239. Een gigantisch verschil en een iPhone 8 is in 2021 nog altijd een goede keuze.

Je kunt nog meer je voordeel doen als je een iPhone kiest die mogelijk wat meer gebruikssporen heeft. In de refurbished markt wordt namelijk gewerkt met klasse A, B en C. Deze klasse tonen aan hoe erg de gebruikssporen op het toestel zijn. Klasse A wordt ook wel omschreven als ‘Zo goed als nieuw’ en hier zijn amper tot geen krassen of andere gebruikssporen op te vinden. Klasse C daarentegen staat omschreven als ‘Duidelijke gebruikssporen’ en hier zijn krassen en andere sporen duidelijk zichtbaar, maar je betaalt dan ook stukken minder voor een C klasse vergeleken met klasse A.

Refurbished is beter voor het milieu

Voor veel mensen is het verschil in prijs vaak de doorslaggevende factor om te kiezen voor een refurbished iPhone. Dit terwijl er ook een zeer duurzame reden kan zijn om te kiezen voor refurbished. Want met de aankoop van een refurbished iPhone werk je mee aan een duurzame samenleving. Om ervoor te kiezen om een gebruikte telefoon een tweede leven te geven zorg jij er op lange termijn voor dat de vraag naar nieuwe iPhones afneemt. Hierdoor worden er minder schaarse grondstoffen gebruikt en wordt er ook minder CO2 uitgestoten bij de productie.

3 jaar lang garantie

Bij het kopen van een nieuwe iPhone krijg je vaak maar één jaar garantie. Twee jaar garantie kun je ook krijgen, maar daarvoor betaal je extra. Bij een refurbished iPhone heb je standaard 2 jaar garantie en ook heb je ook standaard 14 dagen om je aankoop te terug te sturen. Maar bij een partij als refurbished.be heb je standaard 3 jaar garantie en 30 dagen om je aankoop te terug te sturen.

Blijf altijd vergelijken

Het is ook belangrijk om je ogen open te houden en goed te vergelijken omdat er verschillende aanbieders zijn die refurbished producten aanbieden. Bij refurbished.be helpen ze je met deze vergelijking door de beste aanbieding te tonen van verschillende aanbieders. Zoals eerder genoemd krijg je bij refurbished.be ook 3 jaar garantie en 30 dagen de tijd op je bestelling terug te sturen.

Kunnen schilders ook buiten schilderen in de winter?

Previous article

Waar moet een verzendlabel op producten aan voldoen?

Next article