Nieuws

Wat is de duurzaamste lamp van 2019

0

Iets wat wij Nederlanders niet willen is te veel geld uitgeven. Daarnaast beginnen we ons steeds meer te beseffen dat de aarde een houdbaarheidsdatum heeft en alles moet dus duurzaam. We verspillen het liefste niet te veel water, de verwarming gaat niet voor november aan en het licht gaat linea recta uit zodra we een kamer uitlopen. Dit werkt natuurlijk besparend, maar er zo ook nog andere handige tips & tricks waarmee jij op energierekening kan besparen én het milieu een duwtje in de juiste richting kan geven.

Verlichting

De energiebron die we het meeste gebruiken is zonder twijfel verlichting. In onze haast vergeten wel is een lampje uit te zetten en dit is terug te zien op de energierekening. Een menselijk foutje waar we vaak niet iets aan kunnen doen. Echter kan je jezelf, het milieu en je portemonnee wel een handje helpen. Dit doe je door duurzame verlichting te gebruiken.

Een gloeilamp is de goedkoopste bron van verlichting op de markt. Althans, dat lijkt zo. Een gloeilamp verspild namelijk enorm veel energie tijdens het branden. Maar liefst negentig procent van de energie die een gloeilamp verbruikt, gaat naar het verwarmen van de lamp. Tien procent wordt daadwerkelijk gebruikt voor het verlichten van je kamer. Deze lamp vreet dus energie en gaat je meer kosten dan opleveren op lange termijn. Daarnaast is hij sinds 2012 verboden.

Een alternatief is de spaarlamp. Deze lamp is al een stuk zuiniger dan de gloeilamp en gaat zo’n 7000 branduren mee. De aanschafwaarde van de spaarlamp is hoger dan die van de gloeilamp, maar op lange termijn bespaar je een hoop geld. Nadeel van de spaarlamp is dat hij langzaam aangaat en het even duurt voordat de hele kamer verlicht is. Daarnaast is de spaarlamp nog steeds niet de meest duurzaamste lamp op de markt.

De duurzaamste lamp op de markt is een LED lamp. Een LED lamp is inmiddels een sfeervolle lamp die voldoende licht afgeeft om een grote ruimte te verlichten. De LED lamp heeft een laag energieverbruik en, naast de winkel, kan je LED online bestellen. De levensduur van LED lampen is ontzettend lang en de lampen zijn schokbestendig.

Beste Auto Navigatie systemen in 2019

Previous article

Fysieke apotheek of online bestellen: voor en nadelen op een rij

Next article

You may also like

More in Nieuws