Werk

Strategie van wedden op sport vergeleken met beleggen

0

Wedden op sport is zeer populair bij sportliefhebbers. Het geeft een extra dimensie aan het beleven van je favoriete sporten, en het voelt zelfs alsof je op een bepaalde manier ook deelneemt aan de wereld. Er valt immers te winnen en te verliezen. Deze manier van risico’s nemen om zo winst te kunnen behalen, komt erg overheen met het karakter van beleggen met geld. Om op een succesvolle manier winst te kunnen uit het wedden op sporten, zijn er een aantal strategieën die je kunt volgen om je positieve kansen te vergroten. Vaak zijn zulke handige gidsen gemakkelijk online te vinden zoals op Weddenopsport.eu. En die strategieën zijn in heel veel gevallen ook erg relevant als je met je geld wil beleggen. Benieuwd welke onderdelen overeenkomen en welke vooral niet? Lees dan vooral verder.

Een goed begin is het halve werk

Het is heel belangrijk dat je weet waar je aan begint. Niet alleen spreekwoordelijk, maar vooral inhoudelijk. Je moet behoorlijke kennis van zaken hebben voor je besluit je geld ergens op in te zetten. Als je gaat wedden op sport moet je je ook eerst verdiepen in hoe quoteringen nou precies werken. Hetzelfde geldt voor beleggen. Als je graag vermogen op wil bouwen door te beleggen met geld, dan is het verstandig eerst boeken te lezen over het onderwerp, ervaren beleggers spreken, enzovoort.

Je verdiept je in een bepaalde niche

Wedden op sport doe je nooit zomaar op ‘sport’. Het is belangrijk dat je selectief bent in welke sport je uitkiest als focus. Wielrennen, voetbal en paardrijden liggen bijvoorbeeld heel erg uiteen. Hetzelfde geldt voor beleggen. Het is belangrijk dat je een wel doordachte beslissing maakt over waarin je wilt gaan beleggen. Heb je hier niet de motivatie, tijd en/of energie voor? Beleg dan in beleggingsfondsen. Deze fondsen spreiden je belegde geld soms over wel honderden organisaties en hiermee vergroot je je winstkansen. Je portefeuille kan namelijk erg kwetsbaar worden als je ervoor kiest om maar in een paar aandelen te beleggen.

Stel je limiet van tevoren vast

Net zoals dat het slim is om jezelf een budget te stellen voordat je naar het casino gaat, geldt dat ook voor wedden op sport en beleggen. Om geen dief te zijn van je eigen portemonnee, kun je het beste van tevoren een limiet stellen aan wat je precies mag uitgeven.

Verschil: korte en lange termijn

Er zit een groot verschil tussen het wedden op sport en het beleggen met geld als het gaat over tijd. Wed je op sporten, dan gaat dit bijna altijd over de korte termijn en zul je je snel zien óf en hoeveel winst je gemaakt hebt. Beleggen met geld doe je altijd met het oog op de lange termijn. Je bouwt immers vermogen op voor de toekomst.

Verschil: je kansen spreiden

Een groot voordeel van beleggen met geld is dat je je kansen kunt spreiden. Je kunt in wel honderden verschillende aandelen investeren, waardoor je je risico’s verkleint en je kansen vergroot. Met wedden op sport is dit fenomeen moeilijker te realiseren, want je kunt bijvoorbeeld niet op een wedstrijd wedden dat er én verlies én winst gaat plaatsvinden. Het een sluit het ander natuurlijk uit. Dat betekent dat je mogelijkheden met het wedden niet eindeloos zijn.

 

Hoe bouw je aan een succesvol B2B-platform?

Previous article

Hoe stook ik veilig en verantwoord?

Next article