InternetTech

De meest innovatieve spel apps

0

Gaming op mobiel is de laatste jaren erg in ontwikkeling. In hoog tempo volgen de nieuwste apps en technologieën elkaar op, en het is interessant om te zien wat er op dit gebied allemaal gebeurt  en nog kan gaan gebeuren. Inmiddels zijn we er al wel aan gewend geraakt dat websites  volledig zijn geoptimaliseerd voor mobiele gebruikers, maar steeds vaker wordt er ook een app uitgebracht, om alles voor deze doelgroep nog makkelijker te maken. 

De technologie in apps is soms fenomenaal. Iedereen kent zo wel een goede app voor spelen. Of je nu een bet365 casino review hebt gelezen over online pokeren, of graag andere spellen speelt zonder inzet, er is van alles mogelijk. Daarbij is het fijne aan een app dat je deze snel op kunt starten en binnen no-time kunt beginnen met spelen. Hoe dit alles precies werkt en wat de nieuwste technologie is, lees je hieronder uitgebreid.  

Nieuwe ontwikkelingen voor apps

Er zijn enorm veel goede spellen, maar het is vaak een uitdaging om daarvoor ook een goede app te kunnen ontwikkelen. Hier komt namelijk veel meer bij kijken. Want de meeste bedrijven willen apps die beschikbaar zijn op meerdere platformen zonder dat dit een slechte invloed heeft op de kwaliteit. En dan zijn er ook nog zogenoemde mobile apps en web apps, waar verschil in zit.

Mobile apps

Een mobile of mobiele app wordt ook wel een native app genoemd. Dit is eigenlijk software die je eerst zult moeten downloaden, voordat je er gebruik van kunt maken. Dit doe je op bijvoorbeeld een smartphone of tablet in de App Store of Play Store. Vaak heeft dit ten opzichte van een web app een aantal voordelen. Zo is het meestal sneller, heeft een mobile app meer functionaliteiten en zijn ze beter ontwikkeld naar de wensen van gebruikers.

Web apps

Web apps zijn eerder een mobiele  versie van een website. Dit betekent dat wanneer je via een mobiel apparaat een website bezoekt, deze zich automatisch aanpast aan datzelfde mobiele apparaat. Zo  krijg je een goede gebruikerservaring waarbij je eigenlijk geen verschil merkt met wanneer je via een desktop een site bezoekt. Web apps hebben al voordeel dat je ze overal kunt vinden, dus ook via de zoekmachines, en niet eerst hoeft te downloaden. 

Hoe wordt een goede app gemaakt?

Wanneer je als bedrijf of  spellenmaker een app wilt laten ontwikkelen, zijn er tal van mogelijkheden. Dit kan vaak helemaal op maat  gebeuren, maar er is wel de nodige kennis voor nodig. Als je deze niet zelf in huis hebt, is het daarom vaak verstandig om dit proces uit handen te geven, zodat een gespecialiseerd bedrijf je kan helpen om alles zo optimaal mogelijk te ontwikkelen. Het zal wel een aardige investering zijn, maar de bereikbaarheid wordt er ook stukken groter mee, en een ruime meerderheid van alle gebruikers doet momenteel bijna alles via hun mobiele apparaat.

Trends voor mobiele apps

Er zijn altijd trends gaande die bijdragen aan de ontwikkeling van mobiele apps. Inmiddels gebruiken we vaak  5G en dat draagt bij aan verbeteringen  in het gebruik hiervan. Ook de User Interface (UI) en User Experience (UX) spelen een steeds grotere rol. Omdat meer en meer mensen apps gebruiken en alles via een smartphone doen, worden beide steeds verder geoptimaliseerd. Bovendien worden web apps alsmaar sneller, omdat er met Accelerated Mobile Pages (AMP) veel code weggelaten kan worden die niet nodig is. Daardoor hoeft er minder data te worden gebruikt.

Een BKR-registratie na een sim only abonnement kan dat?

Previous article

Waarom Elon Musk fan is van Dogecoin

Next article