Handig

5x Je onderneming efficiënter maken 

0

Als (toekomstige) zaakvoerder weet jij maar al te goed dat efficiëntie key is in een succesvol bedrijf. Op zoek naar manieren om dit aspect te verhogen? Dan denk je wellicht al snel aan een opgeruimde werkplek of goede interne communicatie. Deze zaken zijn absoluut essentieel voor een hoge efficiëntie, maar dacht je ooit al aan handige software die verschillende functies integreert? Volgende tips geven je alvast meer inspiratie. 

  1. Beperk vergaderingen 

Misschien niet wat je in eerste instantie zou denken, maar vergaderingen verlagen de productiviteit. Hoe meer werknemers eraan deelnemen, hoe minder opdrachten er worden volbracht die dag. Bovendien hebben deelnemers vaak het gevoel dat ze een relevante bijdragen moeten leveren, wat uitputtend werkt. Organiseer dus enkel meetings als ze essentieel zijn, en het liefst met zo weinig mogelijk mensen. Kom daarnaast zo snel mogelijk to-the-point. 

  1. Investeer in handige software 

De laatste jaren is het aantal handige (software) tools enorm gestegen. Ze helpen vaak bij het integreren van verschillende processen en het creëren van overzicht, en laat nu net dat hetgeen zijn wat je nodig hebt voor een efficiënte onderneming. Denk aan tools als Voice over ip waarmee je telefoneert via het internet, of ERP dat alle bedrijfsprocessen integreert in één gebruiksvriendelijke tool. 

  1. Communicatie is key 

Onderschat het belang van communicatie niet. Het resulteert in meer duidelijkheid voor werknemers en minder miscommunicatie, of anders gezegd: meer efficiëntie. Interne communicatie verbeter je opnieuw door het gebruik van tools als mail en WhatsApp, maar ook software als VoIP telefonie, dat een telefooncentrale vormt, komt hier van pas. Zo ben je waar dan ook bereikbaar voor je klanten. 

  1. Besteed aandacht aan mentale gezondheid 

Gelukkige werknemers zullen vanzelf meer gemotiveerd zijn om goed werk te leveren, en dit is exact wat nodig is voor een hoge productiviteit. Denk daarom ook aan de mentale gezondheid van je werknemers. Zorg dat ze onder een gezonde hoeveelheid stress staan en dat ze niet oververmoeid weer naar huis gaan. Daarnaast zal dit een positieve invloed hebben op de werksfeer, wat aangenaam is voor iedereen. 

  1. Vermijd afleiding 

Storende elementen op de werkvloer zullen de productiviteit van je werknemers doen dalen. Vermijd daarom factoren als drukte en te veel geluid. Creëer een kalme werkomgeving, waar iedereen in alle rust zijn/haar taken kan volbrengen. Geef je werknemers ook voldoende pauze, want hun concentratie pijl blijft niet de volledige dag even hoog. Op die krijgen ze opnieuw energie voor de laatste werkuren. 

De betekenis van refurbished en de voordelen

Previous article

Hoe zorg je ervoor dat je oplaad kabeltjes langer mee gaan

Next article

You may also like

More in Handig